Bouwfonds

Bouwfonds neemt duitse assetmanager over

Bouwfonds Asset Management heeft het financiële vastgoedbeheer van Polis Grundbesitz und Beteiligung in Duitsland overgenomen. Naast het asset management gaat Bouwfonds ook participeren in de holding van Polis.

Met de overname heeft Bouwfonds direct voet op Duitse bodem gezet op het gebied van asset management. De overname zal dienen als platform voor verdere expansie in Duitsland, de grootste vastgoedmarkt in Europa. Daarnaast wordt ook in Frankrijk en Spanje naar uitbreidingsmogelijkheden gekeken.

Polis Grundbesitz und Beteiligung voert het asset management namens Duitse institutionele beleggers en zet onder meer gesloten fondsen op voor particuliere vastgoedbeleggers. In portefeuille (80 miljoen euro) zitten onder meer verschillende kantoorgebouwen in Hamburg, Düsseldorf, Berlijn en Frankfurt am Main. Polis Grundbesitz und Beteiligung zal per direct gaan opereren onder de naam Bouwfonds Asset Management. Naast het asset management neemt Bouwfonds ook de participatie van 25 % in de holding van Polis over van private banker Delbrück & Co, sinds vorig jaar een onderdeel van ABN AMRO.

Bouwfonds Asset Management is sinds 2000 een kernactiviteit van Bouwfonds. Naar verwachting zal de portefeuille van ruim 1 miljard euro in 2005 zijn verdrievoudigd.

Hoevelaken, 9 oktober 2003
ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten N.V.

Voor nadere informatie:
Bouwfonds Asset Management
De heer J.L.M.J. Klijnen, Algemeen Directeur Telefoon: 033-7504731
E-mail: j.klijnen@bouwfonds.nl
Internetadres: www.bouwfonds.nl