Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


Dinsdag 14 oktober 2003



Ermelo- Diefstal uit auto


In de nacht van maandag 13 oktober op dinsdag 14 oktober deed een 37-jarige man uit Ermelo aangifte van diefstal van zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Suikerbakker in Ermelo. De auto werd gestolen tussen maandag 13 oktober 21.00 uur en dinsdagmorgen 14 oktober 06.00 uur. De auto, een Fiat Tipo is waarschijnlijk gebruikt bij een ramkraak bij een winkel aan de Stationsstraat in Ermelo.



Ermelo- Diefstal uit bedrijf


In de nacht van 13 op 14 oktober deed een 32-jarige man uit Harderwijk aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Stationsstraat in Ermelo. Met een auto zijn de daders tegen twee geveldeuren gereden. Vermoedelijk is hierbij de gestolen auto van de Suikerbakker gebruikt. Op die manier werden de deuren opengedrukt. Uit het bedrijf hebben de daders een grote hoeveelheid parfum weggenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Ermelo- Diefstal uit bedrijf


Op maandagochtend 13 oktober deed een 51-jarige man uit Harderwijk aangifte van diefstal uit een bedrijf aan het Raadhuisplein in Ermelo. De diefstal heeft tijdens het weekend plaatsgevonden. De daders hadden een steen door het raam gegooid. Uit het gebouw zijn 2 computers ontvreemd.



Harderwijk- Inbraak in bedrijf


In de nacht van 13 op 14 oktober deed een 48-jarige man uit Harderwijk aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Westeinde in Harderwijk. De daders hadden met grof geweld een toegangsdeur geforceerd om binnen in het bedrijf te komen. Binnen in het gebouw hebben zij een kantoordeur vernield en het kantoor binnengegaan waar een kluis stond. De daders wilden de kluis meenemen, maar dit lukte niet, omdat deze was verankerd. Ook hebben de daders schuifdeuren van twee kasten geopend. Op het eerste gezicht wordt er nog niks uit het bedrijf vermist. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Heerde- Diefstal uit bedrijf


In de nacht van 13 op 14 oktober deed een 44-jarige man uit Heerde aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Eperweg in Heerde. De diefstal is in diezelfde nacht gepleegd. De daders hadden een deur geforceerd en zijn zo het bedrijf binnengekomen. In het bedrijf werd een gokkast opengebroken en het geld dat er in zat werd meegenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Wezep- Controle snelheid


Op maandag 13 oktober heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Stationsweg in Wezep. De controle werd gehouden van 15.15 uur tot 16.30 uur. In totaal werden er 593 auto's gecontroleerd. Hiervan reden er 86 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km per uur.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --