Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 oktober 2003



Apeldoorn - diefstal shovel


Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein is afgelopen weekend een rupsshovel weggenomen. Het terrein wordt middels een slagboom afgesloten. Deze is omver gereden. Vanaf het terrein is vervolgens de rupsshovel met grijper weggenomen. Het betreft een Bobcat, type T200, kleur wit met gele en rode strepen.



Apeldoorn - schuurbrand


Door vermoedelijk kortsluiting bij een koel/vrieskast is in een schuur aan de Bierbrouwershorst brand ontstaan. De brandweer had de brand snel onder controle. De hele schuur was zwart geblakerd evenals de schuur van de buren.



Apeldoorn - auto in brand


Op de IJsseldijk is vannacht een auto in de brand aangetroffen. De brand is door brandweer geblust. Het bleek te gaan om een van diefstal afkomstige personenauto. De auto is in dezelfde nacht weggenomen bij een garagebedrijf in Deventer.



Apeldoorn - diefstal personenauto


Afgelopen nacht is in een woning aan de Bazemolenweg ingebroken. Men heeft een raam geforceerd en eenmaal binnen een lap top en autosleutels weggenomen. De zwarte Audi type 4, voorzien van het kenteken 79-HH-GS van de bewoners is vervolgens van de oprit weggenomen.



Apeldoorn - diefstal crossmotortje


Uit een schuur aan de Zonnehoeve is afgelopen nacht een kinder crossmotorfiets weggenomen. De onbekende dader kon in de schuur komen door een slot te forceren.



Apeldoorn - controles


Naar aanleiding van klachten van wijkbewoners en de wijkraad heeft de politie maandag een controle gehouden op de Damherstraat. Acht bestuurders negeerden de gesloten verklaring en kregen een bekeuring.


Bij een snelheidscontrole op de Laan van Orden reed een 45 jarige automobilist uit Apeldoorn maandagmiddag 47 km/u, waar 30 km/u is toegestaan. Hij kreeg een bekeuring van 63 Euro.


Op de Soerenseweg is maandagmiddag een radarcontrole gehouden. Er passeerden 1527 voertuigen. Hiervan reden 160 bestuurders harder dan de toegestande snelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/u.


Bij controle bij de wegopbreking maandagavonden negeerden 13 automobilisten de gesloten verklaring. Zij ontvangen binnenkort een acceptgiro van 28 Euro in de bus.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --