Politie Friesland


Politieberichten 14/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 14-10-2003 - Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie, telefoon (0900) 88 44.

Leeuwarden: inbraak personenauto
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Aggemastate. Het linker voorportier was geforceerd. De elektrische aansteker was uit de auto weggenomen. Een 27-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Kollum: aanrijding met letsel
Een 16-jarige bromfietsster uit Buitenpost is dinsdag rond 10.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de W.H. Van Heemstraweg. Een 73-jarige automobilist uit Kollum reed in de richting van Buitenpost en wilde linksaf slaan en het Paradyske inrijden. Hierbij gaf hij geen voorrang aan de bromfietsster die hem tegemoet kwam. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op maandag tussen 15.30 en 16.00 zijn twee laptops uit een winkel aan de Wirdumerdijk gestolen. Een medewerkster van de winkel sprak twee mannen aan die bij de laptops stonden te kijken met de vraag of ze kon helpen. Dat was volgens hen niet nodig waarop de medewerkster een andere klant ging helpen. Na een half uur waren beide mannen weg evenals twee laptops. De medewerkster, een 30-jarige inwoonster uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan bij de politie.