Gemeente Hoogeveen

15 oktober 2003

* Regels voor reclame-uitingen in de gemeente Hoogeveen *
* Presidium vergadert *

* Bezwaarschriftencommissie *

* Afsluiting Echtenseweg *

* Wegafsluiting Europaweg *

* Trambrug Nieuweroord krijgt nieuw brugdek *
* Besluitenlijst B&W *

* Seniorenritten voor ouderen in Hoogeveen *
* Hoorzitting speelhallen in de Tamboer *
* Deze week diverse kortingen met een buskaartje van lijn 127 *
* Militaire oefening *

+ Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening en referendum *
+ Verkeersbesluiten *

+ Wet Milieubeheer *

+ Ingekomen bouw- en sloopaanvragen *
+ Kapvergunning *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de
+ Beleidsnotitie aan huis verbonden beroepen in stedelijk gebied *

Regels voor reclame-uitingen in de gemeente Hoogeveen

Reclame-uitingen zie je overal, bijvoorbeeld aan winkelgevels, op glasbakken en aan lantaarnpalen. Om te voorkomen dat we overspoeld worden met reclame-uitingen zijn er een aantal regels opgesteld. Hieonder vindt u een overzicht van regels voor diverse vormen van reclame.

Evenementenborden

Voor de aankondiging van evenementen in onze gemeente kunnen tijdelijk affiches in frames aan geslecteerde lantaarnpalen gebruikt worden. Hiervoor is een vergunning nodig. U kunt een vergunning aanvragen op telefoonnummer 291 244. Ook is het mogelijk om evenementen aan te kondigen op de aankondigingsborden bij de invalswegen van Hoogeveen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Rien Cardol, telefoonnummer 291 258.

Lichtmastreclame

In Hoogeveen zijn op doorgaande wegen een aantal lantaarnpalen geselecteerd waaraan een vierkante reclame-uiting geplaatst mag worden. Ondernemers die hier belangstelling voor hebben kunnen de mogelijkheden bespreken met het Nationaal Publiciteitsbureau, telefoonnummer 023-5384844.

Bewegwijzering op en naar bedrijventerrein De Wieken

Ondernemers op bedrijventerrein de Wieken, kunnen deelnemen aan het uniforme bewegwijzeringssysteem. Dit is aangelegd door de firma Van Uden. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 0416-278564

Reclame-uitingen op eigen terrein


---
ls ondernemer kunt u reclame maken voor uw onderneming op uw eigen terrein.. Voor een onverlichte reclame-uiting heeft u momenteel geen reclamevergunning nodig. Gaat het om een verlichte reclame-uiting, dan moet u een lichtreclamevergunning hebben. Deze kunt u aanvragen bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoonnummer 291 244. Voor een losse reclame-uiting op uw eigen grond, bijvoorbeeld een reclamezuil, en wezenlijke veranderingen aan het pans heeft u een bouwvergunning nodig. Deze kunt u aanvragen bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, telefoonnummer 291 770.

Reclame en de Welstandsnota

Op dit moment formuleert de gemeente een Welstandsnota. In deze nota staan beleidsregels voor het plaatsen van reclame-uitingen op eigen grond. In deze beleidsregels wordt onderscheid gemaakt in woongebieden, industrie- en bedrijventerrein, winkelgebieden, sportterreinen, buitengebied en overgangsgebieden en verbindingsassen. Er zijn gebiedsgerichte criteria opgesteld . Daaraan wordt een aanvraag voor het plaatsen van een reclame-uiting op eigen grond getoetst. Belanghebbenden krijgen voor de invoering van de Welstandsnota en de beleidsregels bericht. Daarnaast wordt de gebruikelijke inspraakprocedure gevolgd.

Reclame-uitingen bij (bouw)werkzaamheden

Ondernemers die een kavel op een bedrijventerrein hebben kunnen, zodra ze in het bezit zijn van de bouwvergunning een bouwbord op hun kavel plaatsen. Als de werkzaamheden feitelijk gestart zijn kunnen ze ook een reclamebord plaatsen. Hiervoor is een bouwvergunning nodig. De ondernemer kan een vergunning met instandhoudingstermijn aanvragen.

Reclame-uitingen op gemeentegrond of op grond van derden

Reclame-uitingen mogen niet in gemeentelijke groenstroken en bermen geplaatst worden. Ondernemers in een winkelstraat kunnen een uitstalvergunning aanvragen voor het plaatsen van een losse reclame-uiting voor het pand. Het is niet toegestaan om grond van derden, bijvoorbeeld een weiland van een agrariër, te gebruiken voor reclame-uitingen. Dergelijke reclame-uitingen verstoren de schoonheid van het landschap en zijn bijna altijd in strijd met de gebruiksvoorschriften van het bestemmingsplan.

Affiches

Er worden vaak affiches voor evenementen aangetroffen op glasbakken, kledingkasten en Rendokasten. Deze affiches zijn daar niet toegestaan. Er zijn een aantal plakvoorzieningen waar affiches zonder kosten of vergunning geplakt mogen worden. Wildplakkers riskeren een proces-verbaal en moeten de schoonmaakkosten betalen.

Handhaving

Op grond van de Algemene plaatselijke verordening en de Algemene wet bestuursrecht kan de gemeente een reclame-uiting in overtreding op kosten van de eigenaar verwijderen. Ook kan de gemeente de eigenaar van de uiting of van de grond waar de uiting op wordt aangetroffen, een dwangsom opleggen. Daarnaast kan de gemeente proces-verbaal opmaken. Dwangmaatregelen zijn niet altijd nodig. In goed overleg kan een oplossing worden gevonden. Lukt dat niet, dan zijn maatregelen helaas onvermijdelijk. Overtreders kunnen een bezwaarschrift bij de gemeente in dienen als ze het niet eens zijn met de manier waarop de gemeente handelt.

Meer informatie

Voor meer informatie over het bovenstaande kunt u contact opnemen met mevrouw Dam, afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoonnummer 291 244. Mailen mag ook: e.a.dam@hoogeveen.nl.

Presidium vergadert

Het Presidium vergadert maandag 20 oktober in de b&w-kamer. De vergadering die openbaar is begint om 16.00 uur. Op de agenda staat onder meer:

* Raadsvoorstel nieuwe voorzitter commissie Bestuur als opvolger van J. Beijering.

* Terugblik op commissievergaderingen.

* Agendavoorstel raadsvergadering van 30 oktober 2003
* Stand van zaken inhoudelijke dynamische lange termijnagenda 2003/2004.

* Conclusies voor het presidium uit de werkconferentie over dualisme gehouden op 29 augustus 2003.

* Planning stadsdebatten ter voorbereiding voorjaarsnota 2004.
* Werksessies, informatieve bijeenkomsten, cursussen, werkbezoeken, hoorzittingen.

De griffier

De bij de agenda behorende stukken liggen tot de vergadering ter inzage bij de griffier en kunnen op verzoek per e-mail worden toegezonden. Zij worden ook zoveel mogelijk bekendgemaakt op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl, onder politiek en bestuur.

Bezwaarschriftencommissie

De bezwaarschriftencommissie houdt een openbare hoorzitting op woensdag 22 oktober. De hoorzitting is in Commissiekamer 1.
* 14.30 uur: belanghebbenden bij diverse bezwaarschriften, tegen het verkeersbesluit van 19 augustus 2003 tot instelling van een 60 kilometer-zone aan de Riegshoogtendijk en de Carstensdijk.

Oud papier

Zaterdag 18 oktober

Papieractie Samenwerkende Scholen. U kunt het oud papier van 9.00 uur tot en met 11.30 uur naar de containers op de parkeerplaats Prieswijk-Oost brengen.

De Hoeksteen in Nieuwlande. Het oud papier wordt opgehaald vanaf 9.00 uur. U kunt het papier ook naar de container brengen bij de school aan de Wilhelminalaan in Nieuwlande.

Collecten

Deze week wordt er gecollecteerd voor de Stichting Woord en Daad.

Afsluiting Echtenseweg

De Echtenseweg is tot en met vrijdag 24 oktober 16.00 uur afgesloten voor het verkeer. De gemeente Hoogeveen voert in deze periode asfalteringswerkzaamheden uit tussen Ten Arlo en Echten. Ook is in deze periode afrit 25 Zuidwolde-Oost op de A28 van Hoogeveen naar Zuidwolde afgesloten. De wegomleiding wordt met gele borden aangegeven. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

Wegafsluiting Europaweg

De Europaweg is vanaf maandag 20 oktober tot en met vrijdag 24 oktober vanaf de kruising Europaweg/Parmentierstraat tot aan de kruising Europaweg/Plesmanstraat/Fokkerstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Parmentierstraat en de Plesmanstraat.. Deze omleiding geldt voor beide richtingen. Alle bedrijven en aanwonenden zijn bereikbaar. De afsluiting en de omleiding blijft langer in stand als de werkzaamheden door slechte weersomstandigheden niet binnen de termijn zijn afgerond.

Wegafsluiting Riegshoogtendijk

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek is de Riegshoogtendijk nog tot en met vrijdag 24 oktober afgesloten voor het verkeer. De afsluiting loopt vanaf de kruising Riegshoogtendijk, Hoogeveenseweg, Braambergerweg tot de kruising
Riegshoogtendijk/Carstensdijk. Het verkeer wordt vanaf Slagharen omgeleid via de Braambergerweg, de Linderveldveg, het Gedempte Hoofddiep, de Jan Haarstraat in Kerkenveld, door Alteveer via de Alteveerstraat. Via de Trekgatenweg en de Langedijk komt u weer op de Riegshoogtendijk uit. De omleiding is vanaf de andere kant precies hetzelfde. Aanwonenden kunnen hun woning bereiken. Zijn de weersomstandigheden dusdanig slecht dat het niet lukt binnen de gestelde termijn de werkzaamheden af te ronden, dan duurt de afsluiting langer.
Trambrug Nieuweroord krijgt nieuw brugdek
Op dinsdag 27 oktober wordt de Trambrug in Nieuweroord eruit gehaald. Vanwege deze werkzaamheden is de Verlengde Hoogeveensche Vaart aan de zijde van de brug afgesloten. Het verkeer vanaf de Coevorderstraatweg wordt omgeleid via de Weg om de Oost .

Donderdag 29 oktober wordt het nieuwe brugdek aangebracht. Hiervoor wordt een kraan gebruikt die vanaf ongeveer 7.30 uur aan het werk is. De kraan bezet een groot gedeelte van de rijbaan. Het verkeer dat over de Hoogeveensche Vaart gaat, wordt daarom omgeleid via de Geeserraai en Middenraai in Nieuw Balinge. Vrachtverkeer vanaf de Coevoerderstraatweg wordt omgeleid via de Brug om De Oost. Personenauto's kunnen via het Zwarte Dijkje en de brug over de sluis in Noordscheschut rijden. Fietsers kunnen via de Tramweg gebruik maken van het fietsbrugje over de Hoogeveensche Vaart , vlakbij de Kromme Jakken.

Besluitenlijst B&W

Burgemeester en wethouders hebben vorige week onder andere besloten hun medewerking te verlenen voor uitbreiding en aanpassin van P.C.B. De Weidebloem. Ook heeft het college groen licht gegeven voor het plaatsen van 2 noodlokalen voor P.C.B. De Krullevaar.

U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis

Seniorenritten voor ouderen in Hoogeveen

3VO houdt op donderdag 20 november seniorenritten in Hoogeveen. De seniorenrit is een verkeerstest, speciaal voor ouderen. De test is opgezet omdat ouderen relatief vaak slachtoffer zijn in het verkeer. Een oorzaak hiervan kan de rijstijl zijn, maar ook onbekendheid met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe regels.

De rit

U rijdt onder begeleiding van een rij-instructeur met uw eigen auto een route door Hoogeveen. De rit duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop bespreekt de instructeur met u wat er goed en wat minder goed ging. De instructeur geeft tips voor het verbeteren van de rijstijl. Daarnaast krijgt u een reactietest, een gehoortest en een theorietoets.

Meedoen

De seniorenrit is voor mensen van 55 jaar of ouder die in het bezit zijn van een rijbewijs. Het is geen examen. Dat betekent dat u uw rijbewijs niet kwijtraakt na de test. Voor de seniorenrit wordt van u een eigen bijdrage van 15 gevraagd. De gemeente Hoogeveen betaalt de overige kosten. U kunt zich tot 1 november aanmelden bij Mevrouw H. te Winkel, 3VO afdeling Hoogeveen, tel. 0528 - 263745. Er kunnen maximaal 35 personen deelnemen aan de test.

'Punaises' in de van Leeuwenhoekstraat

Op verzoek van bewoners in de van Leeuwenhoekstraat heeft de gemeente besloten een snelheidsremmer aan te brengen in de straat. Deze zogenaamde 'punaise' komt tussen de percelen 63 en 100. Elders in deze straat liggen dezelfde snelheidsremmers. Doel van deze maatregel is het verhogen van de verkeersveiligheid. Voor vragen kunt u terecht bij de heer Gossen van de afdeling Verkeer, telefoonnummer: 291646

Hoorzitting speelhallen in de Tamboer

De Hoogeveense gemeenteraad heeft zich tijdens een hoorzitting op maandag 13 oktober in de Tamboer laten informeren over de voor- en nadelen van een speelhal binnen de gemeente. Op dit moment hanteert Hoogeveen de 0-optie. Dat wil zeggen dat op dit moment geen speelhal wordt toegestaan.

De raad had gevraagd om deze hoorzitting na de bespreking van een notitie over speelhallen in de commissie bestuur van 15 mei. Het doel was objectieve informatie te krijgen uit verschillende invalshoeken. Hiervoor waren het CAD (Consultatiebureau voor alcohol en drugs), de VAN (brancheorganisatie automatenhandel), Stichting Welzijns Werk en politie zuidwest Drenthe uitgenodigd. Ook was de voorzitter van de zelfhulpgroep AGOG aanwezig. Deze groep houdt zich met gokverslaafden en hun familieleden. Een speelautomatenexploitant mengde zich eveneens in de discussie. De jongerenraad was goed vertegenwoordigd op de tribune.

Discussie

Na een mat begin, ontstond er na de pauze een geanimeerde discussie. Hierin kwam naar voren dat er geen verband is tussen uitgaan, speelhal en overlast, omdat een speelhal om 22.00 uur sluit. Het uitgaansleven moet dan nog op gang komen. Volgens de politie leidt een speelhal ook niet tot meer openbare orde problemen.

De discussie ging ook over het sociale aspect van gokken. In speelhallen kun je nu met zes of zeven mensen tegelijk een spel spelen. De brancheorganisatie zegt hiermee gokverslaving tegen te gaan vanwege het samenspelen. Het CAD ziet dit als een truc om mensen binnen te houden. Bovendien telt de machine als één apparaat, terwijl er zeven mensen binnen zijn.

Tot slot kwam nog naar voren dat jongeren meer behoefte hebben aan behendigheidsspelen, zoals autoracen. Een vraag van de jongerenraad of er in Hoogeveen eigenlijk wel behoefte is aan een speelhal, bleef onbeantwoord.

Politieke discussie

De raadsleden hebben nu de taak om op basis van alle informatie een standpunt in te nemen. Op 6 november wordt in de commissie Bestuur duidelijk wat het wordt. Blijft de huidige situatie gehandhaafd of komt er een verordening die een speelhal in Hoogeveen mogelijk maakt.

Actieweek voor de busroute tussen Emmen en Hoogeveen

Deze week diverse kortingen met een buskaartje van lijn 127

Wilt u er deze week op uit, neemt u dan lijn 127! Dit is de bus tussen Hoogeveen en Emmen.Deze week profiteert u van diverse acties. In plaats van 9 betaalt u voor een buskaartje 5 (retour). Kinderen onder de 11 jaar, kunnen meereizen voor slechts 0,50 (maximaal drie kinderen per volwassene). Buskaartjes voor lijn 127 koopt u tijdens de actieweek bij de chauffeur.
Op vertoon van uw buskaartje kunt u profiteren van diverse acties:
* Een gratis kop koffie tijdens een bezoek aan het glasmuseum in Hoogeveen

* Korting op een kaartje in bioscoop Luxor Hoogeveen. Voor een middagvoorstelling betaalt u 5 in plaats van 7,50.
* In Emmen krijgt u korting op de toegangsprijs voor zwem- en golfslagbad Aquarena. Voor kinderen betaalt u in de actieweek 1,50. Voor volwassenen is de prijs deze week 2,50.

In de bus vindt u nog meer kortingsbonnen.

Avonduren

In de avonduren rijdt lijn 127 niet meer. Uw actiebuskaartje is dan geldig op lijn 27, de gewone streekbus tussen Hoogeveen en Emmen die via de dorpen Zweeloo, Oosterhesselen en Gees rijdt. Lijn 27 vertrekt 's avonds ieder uur van 18.22 uur tot en met 22.22 uur uit Hoogeveen. In Emmen vertrekt lijn 27 ieder uur van 18.11 uur tot en met 22.11 uur.
Hoogeveen: 7.02 uur, 7.32 uur, 8.02 uur, 9.02 uur, 10.02 uur, volgt: 7.16 uur, 7. 46 uur, 8. 16 uur , 8.46 uur, 9.46 uur, 10. 46 uur, 11.46 uur enz. Ook kunt u om 17.16 uur vertrekken uit Emmen. Lijn 127 vertrekt voor het laatst om 17.46 uur. Militaire oefening
Van woensdag 22 oktober 12.00 uur tot zaterdag 25 oktober 15.00 houdt het 43^ste Brigade Verkennings Eskadron van de koninklijke landmacht een oefening in de gemeente Hoogeveen. De militairen maken géén gebruik van oefenmunitie en /of andere vuurvoorstellingsmiddelen. Geprobeerd wordt de overlast voor verkeer zoveel mogelijk te beperken. In principe wordt de bebouwde kom gemeden. Als er ondanks de voorzorgsmaatregelen schade ontstaat door de oefening dan kunt u dit melden aan:

Ministerie van Defensie, afdeling claims
Schadecommissie Krijgsmacht
Postbus 20701
2500 Es Den Haag
Telefoon: 070-3186985

Klachten

Heeft u klachten over de oefening dan kunt u contact opnemen met de beheerder van het Schiet- en Oefenterrein in Havelte/Witten. Telefoon: 0521-348175/ 0592-358325, GSM:06-52571331/06-52571333 Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening en referendum De gemeenteraad heeft op 25 september ingestemd met het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders tot wijziging van een aantal artikelen van de Algemene plaatselijke verordening (Apv). In artikel 15 lid 3 Apv is een extra weigeringsgrond voor een vergunning opgenomen, artikel 22 Apv is geschrapt, aan artikel 31 Apv zijn lid 2 tot en met 4 toegevoegd, artikel 36a is toegevoegd aan de Apv (preventief fouilleren) en in artikel 70 lid 1 is de zinsnede 'zonder vergunning van Burgemeester en Wethouders' geschrapt. Tenslotte is de strafbepaling bij de veemarktbepalingen, artikel 98 lid 3, geschrapt uit de Apv.

Deze en andere artikelen van de Algemene plaatselijke verordening kunt u inzien op de gemeentelijke internetsite www.hoogeveen.nl. U vindt de Apv onder digitaal gemeentehuis. Daar klikt u op vergunningen en regels. Vervolgens gaat u naar algemene regels voor de gemeente Hoogeveen en daarna klinkt u op Algemene plaatselijke verordening. Voor vragen over onze Algemene plaatselijke verordening kunt u bellen met telefoonnummer 291 244.

Burgemeester en Wethouders delen u mee dat over dit besluit tot wijziging van bovengenoemde Apv-voorschrift een referendum gehouden kan worden. Daarvoor dienen tenminste 230 kiesgerechtigden een inleidend verzoek hiertoe binnen drie weken in te dienen bij de voorzitter van het centraal stembureau, per adres Raadhuisplein 1 in Hoogeveen. Voor het indienen van een definitief verzoek tot het houden van een referendum zijn tenminste 2760 kiesgerechtigden noodzakelijk. Nadere informatie over een referendum is te verkrijgen op telefoonnummer 291 240.

Verkeersbesluiten

1. Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan het Groenland te Hoogeveen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen. Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.
2.
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Oranjestraat te Hoogeveen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen. Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.
3. Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 58/1997, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken werd aangewezen in de Alteveerstraat te Hoogeveen, in te trekken.

Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.

4. Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Kraaiheidestraat te Hollandscheveld een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen.

Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.

5. Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Schuttevaer te Hoogeveen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen.

Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.

6. Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om in verband met de reeds uitgevoerde reconstructie van de Schoolstraat, Grote Kerkstraat, Wilhelminastraat en Notaris Mulderstraat een verkeersbesluit te treffen. Het verkeersbesluit heeft betrekking op de volgende verkeersmaatregelen.

* de voorrangsroute op de Centrumruit wordt Schoolstraat, Grote Kerkstraat, Wilhelminastraat, Notaris Mulderstraat.
* aanwijzen twee bushalteplaatsen in de Schoolstraat.
* beschikbaar stellen van de aangewezen halteplaatsen als taxistandplaatsen

* aanwijzen van laad- en losgelegenheid in de Schoolstraat (westzijde).

* aanwijzen fietspaden c.q. fietsstroken langs de Schoolstraat, Grote Kerkstraat en de Wilhelminastraat als verplicht fietspad.
* aanwijzen verplicht fietspad in de Wilhelminastraat. Het verkeersbesluit nummer 03/1980 in te trekken waarbij eenrichtingsverkeer in de Wilhelminastraat werd ingesteld.
* uitritconstructie volgens de landelijke richtlijnen: - Jan Dekkerstraat;
- Bentinckslaan oost- en westzijde;
- Van Echtenstraat oost- en westzijde;
- Wilhelminastraat;
- laad- en losgelegenheid in de Schoolstraat westzijde.

Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken.

Voor nadere informatie over deze verkeersbesluiten verwijzen wij u naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvragen van:
* HOBO-Metaalwaren h/o ROBA-techniek B.V., voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een metaalbewerkingsbedrijf, gelegen aan de A.G. Bellstraat 22-24 te Hoogeveen;

* De heer H. Udding, voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een vleeskalverenhouderij annex akkerbouwbedrijf, gelegen aan de Pesserveldweg 1 te Pesse,

vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvragen, ontwerp-besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken kunt u vanaf 16 oktober 2003 tot en met 13 november 2003 op werkdagen tijdens kantooruren inzien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). U kunt een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. Op verzoek kunt u de stukken ook buiten kantooruren inzien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de aanvragen.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunt u tot en met 13 november 2003 schriftelijk bij het college indienen. Bij uw schriftelijke bedenkingen tegen het ontwerp kunt u vragen uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet u schriftelijk tegelijkertijd met uw bedenkingen bij het college indienen.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvragen en ontwerp-besluiten tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291615 of 291613 (doorkiesnummers).

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.
Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

* Pekel H., plaatsen van een dakkapel op de woning, De Vijzel 13,
* Zantingh F.G., plaatsen van een carport, Pieter de Hooghstraat 33
* Oelen F., tijdelijk plaatsen van drie zeecontainers, Noorderweg (ongenummerd / naast nr 6)

* Teuben J.C., plaatsen van een carport, Eisenweg 18, Stuifzand
* Groenink J.P., uitbreiden van een woning, Hendrik Radijsstraat 18
* Everts T., uitbreiden van een berging, Geraniumstraat 6
* Flem L., gedeeltelijk wijzigen van de achtergevel, De Goornakkers 1, Pesse

* Kellij E., gedeeltelijk vernieuwen van een dakkapel op de woning, Zuideropgaande 30, Hollandscheveld

* Bouwbedrijf Fieko, plaatsen van een kap op de garage, Hoveniersland 26, Noordscheschut

* Staaten van M., bouwen van een berging, Beukerswijk 3a, Hollandscheveld

* Venko Groep B.V., bouwen van een verfopslag, Marconistraat 1a
* Bouwbedrijf Fieko, plaatsen van een dakkapel met balkon op de woning, Oeverzegge 5

* Drooglever J.P., uitbouwen van een garage/berging, Prinses Beatrixstraat 1

* Schietvereniging de Vrijheid, uitbreiden van een schietbaan, Achteromsedijk 8c

* Tissingh G., bouwen van een kapschuur met berging, Molenhoek 3, Pesse

* Diphoorn H.D., uitbreiden van een bergruimte, Zuideropgaande 33d, Hollandscheveld

Sloopaanvragen

* Dottinga A.H., slopen van een woonhuis, Akkerweg 2, Hollandscheveld

* Vos G., gedeeltelijk slopen van een woning, Riegshoogtendijk 120,
* Gemeente Hoogeveen (Sector M.O.W.), slopen van een vijverpartij, winkelcentrum De Wielewaal

* Tissingh G., gedeeltelijk slopen van een stal en opslag, Molenhoek 3, Pesse
Bouwvergunning

* Domesta Woonstichting, bouwen van 6 woningen en 4 aanleunwoningen, Het Hoosvat 43 t/m 55 (oneven nummers) en De Splitting 2 t/m 6 (even nummers), Elim


* Scholing A.J., vergroten en veranderen van een bijgebouw, De Plevier 28

* Florijn H., uitbreiden van een woning, Vreughdenstraat 12
* Sieders H., uitbreiden van een woning, Vreughdenstraat 14
* Eradus J.L., wijzigen van de voor- en achtergevel, Atlaslaan 7

Lichte bouwvergunning van rechtswege

* Zuidema Aannemers B.V., plaatsen van een verlichte reclamezuil, Fokkerstraat 1

* Dekker J., bouwen van een garage/schuur, Verlengde Hoogeveense Vaart 167, Nieuweroord

* Bruins Slot P.A., gedeeltelijk vernieuwen van een woonwinkelpand, Hoofdstraat 252

* Cate ten E.R., uitbreiden van een woning, Rechtuit 17, Hollandscheveld

* Hulzentop L., plaatsen van een carport, Jos van Aalderenlaan 30
* Kappa Twincorr B.V., slopen van asbestbevattende dakplaten, Industrieweg 17
Kapvergunning
De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* Knotters, voor het kappen van een kastanje, staande aan de achterzijde van Resedastraat 11 in Hoogeveen
* M.G. Kolk, voor het kappen van twee berken, staande aan de achterzijde van Sloodstraat 30 in Hoogeveen
* J.P. Drooglever, voor het kappen van een berk, staande aan de voorzijde van Prinses Beatrixstraat 1 in Hoogeveen
* R. Waterreus, voor het kappen van een es, staande aan de voorzijde van Bentinckslaan 112 in Hoogeveen

* K. Snippe, voor het kappen van een kastanje en een spaanse aak , staande aan de voorzijde van Leeuweriklaan 124 in Hoogeveen

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Venesluis, Hollandscheveld en Landelijk Gebied ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* J. ten Hoor, voor het vergroten van de woning Kastanjelaan 7 te Hoogeveen;

* Woningcorporatie De Woonplaats, voor het bouwen van elf garagaboxen bij het appartementengebouw Eikenlaan 4 t/m 128 te Hoogeveen;

* Stichting Woonconcept, voor het uitbreiden van de woning Otto Zomerweg 42 te Hollandscheveld;

* B.B. de Jonge, voor het (ver)plaatsen van drie vuurwerkbunkers op het perceel Molenweg 57 te Noordscheschut.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 16 oktober 2003 gedurende vier weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.
vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schoonhoven ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* J. Boertien, voor het tijdelijk plaatsen van een kantoorunit en berging op het perceel Rechtuit 55 te Hollandscheveld.

Het bouwplan ligt met ingang van 16 oktober 2003 gedurende twee weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.
Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders, Beleidsnotitie aan huis verbonden beroepen in stedelijk gebied Burgemeester & Wethouders hebben een beleidsnotitie opgesteld over het bij een woning uitoefenen van een beroep. De regeling beoogt het verschaffen van duidelijkheid binnen de gemeente, in welke situaties en onder welke situaties men thuis een beroep mag uitoefenen in een pand met een woonbestemming. De regeling is niet van toepassing voor het buitengebeid en de bedrijventerreinen.

Er is een onderscheid gemaakt tussen aan huis verbonden beroepen, die indien ze voldoen aan voorwaarden direct zijn toegestaan en aan huis verbonden bedrijfsactiviteiten, die qua uitstraling binnen de woonfunctie kunnen passen. De aan huis verbonden bedrijfsactiviteiten zijn niet direct toegestaan bij een woning, maar onder de in de regeling vervatte voorwaarden kan aan dergelijke activiteit vrijstelling worden verleend ten behoeve van vestiging bij een woning.

Over de regeling wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Het beleidsdocument, dat uiteindelijk door de raad zal worden vastgesteld, ligt vanaf donderdag 16 oktober 2003 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende de inzagetermijn kunt u uw inspraakreactie over de beleidsnotitie schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Tevens bestaat de mogelijkheid om gedurende de hiervoor genoemde termijn mondeling een reactie op de regeling. Degene die hiervan gebruik wenst te maken kan zich wenden tot de heer F. Berting van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0528-291769). Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.