Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
14 oktober 2003 c075

---
Gemeente pakt parkeeroverlast bij Goffertpark aan

Om het groeiend aantal bezoekers bij evenementen in het Goffertpark te kunnen verwerken, gaat de gemeente Nijmegen extra parkeerplaatsen inzetten. Ook komt er een bewaakte fietsenstalling bij het stadion en wordt het gebruik van openbaar vervoer gestimuleerd.

De nu voorgestelde maatregelen zijn in nauw overleg met de politie en voetbalclub N.E.C. opgesteld. De afspraken worden vastgelegd in een convenant. In een later stadium worden ook dergelijke convenanten opgesteld om de bereikbaarheid bij popconcerten en kleinschalige evenementen, zoals circussen en Koninginnnedag te verbeteren.

Bij druk bezochte voetbalwedstrijden en grote evenementen treedt nu veel overlast op in omliggende straten. Sinds eind 2002 geldt al een parkeerverbod langs de Burgemeester Daleslaan tijdens risicowedstrijden van N.E.C. Met ingang van het voetbalseizoen 2003 - 2004 is dat verboden bij elke thuiswedstrijd.
De gemeente heeft samen met N.E.C. en de politie gezocht naar alternatieve parkeerplaatsen die passen bij de verschillende soorten bezoekers van de wedstrijden. Ook andere evenementen in het stadion trekken veel mensen met de auto naar het Goffertpark. Om de overlast daarvan in directe omgeving te verminderen is gezocht naar ruimte voor ruim 3000 auto's.

Onderzoek leidde tot zestien mogelijke locatie waaruit er vijf zijn gekozen.
* Stadionplein

* Goffertweide

* Parkeervoorziening Neerboscheweg

* Bij Philips/WVS Breed

* Bij Directie Stadsbedrijven (bij voormalig Compaqgebouw).

In totaal is hier ruimte voor 3200 auto's. Per parkeerlocatie zal worden aangegeven wie er gebruik van mag maken.

Naast de keuze van parkeergelegenheid zijn ook andere maatregelen afgesproken. Deze komen te staan in een convenant tussen gemeente, NEC en politie. Het gaat om ondermeer:

* stimuleren van ander vervoer dan de auto door het aanbieden van een bewaakte fietsenstalling en stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer: kopstukken van NEC gaan het goede voorbeeld geven.
* Het treffen van verkeersmaatregelen (zoals de afsluiting van wegen en het plaatsen van borden) om overlast van parkeerders in de directe woonomgeving tegen te gaan.

* het inzetten van extra toezicht door politie op naleving van de regels voor het parkeren tijdens de evenementen. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht