Fortis Bank

Persbericht
Hanoi/Brussel/Utrecht, 14 oktober 2003 Fortis Bank tekent twee "multi-sourcing" kaderakkoorden in Vietnam

Fortis Bank heeft twee nieuwe financiële "multi-sourcing" kaderakkoorden van ieder EUR 50 miljoen getekend met Vietindebank en Vietcombank. Deze akkoorden werden bekrachtigd tijdens een economische missie naar de Socialistische Republiek Vietnam onder leiding van de Belgische kroonprins Philippe.

De kaderakkoorden werden vandaag getekend door de heer Xavier d'Harveng,

Directeur van de afdeling Global Export and Project Finance van Fortis Bank, Mevr. Nguyen Thu Ha, Deputy General Director van Vietcombank en de heer Le Dao Nguyen, Deputy General Director van Vietindebank. De ceremonie werd bijgewoond door kroonprins Philippe, Mevr. F. Moerman, de Belgische minister van Economie, Energie, Buitenlandse Handel en Wetenschapsbeleid en de heer Tran Minh Tuan, Vice Governor van de State Bank of Vietnam.

Het belangrijkste doel van deze "bank-tot-bank" faciliteiten is de financiering van exportcontracten tussen Europese exporteurs en afnemers in de Socialistische Republiek Vietnam door middel van exportkredieten. Deze faciliteiten hebben betrekking op de levering van investeringsgoederen en diensten van Europese origine en worden gewaarborgd door verscheidene Europese exportkredietverzekeraars. Xavier d'Harveng, Directeur van Fortis Bank: "Deze overeenkomsten zijn het resultaat van onze nauwe samenwerking met zowel Vietcombank en Vietindebank. Ze beantwoorden aan ons streven om onze activiteiten in Vietnam verder uit te bouwen en de duurzame groei van dit land te ondersteunen. Wij vertrouwen erop dat zich in de nabije toekomst verdere mogelijkheden zullen aandienen." Eerder dit jaar rondde Fortis Bank met succes de financiering van de 720 MW gasaangedreven "Phu My 3" krachtcentrale af, één van de belangrijkste industriële investeringen in Vietnam dit jaar.

Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van circa EUR 20 miljard en 68.000 medewerkers behoort het tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten haar thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten.

Global Export & Project Finance (GEPF) GEPF is bevoegd voor de langetermijn export- en projectfinanciering van Fortis Bank. Het bestaat uit een volledig geïntegreerd internationaal team van negentig specialisten gevestigd in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Singapore, Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. GEPF is gespecialiseerd in structurering en underwriting van de financiering van grote investeringsprojecten over de gehele wereld. GEPF is een groeiende activiteit met een mondiaal bereik zoals omschreven in de strategie van Fortis.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Vera Reusens, Tel.: + 32 2 565 3789 Pierre Ceyssens Tel.: + 32 2 565 1753 Guy Vandevelde Tel.: + 32 2 565 2577 Vertegenwoordigingskantoor in Vietnam: Dominique Casier Tel.: + 84 8 8219 232 Kim Dzung Tel.: + 84 8 8219 233


---- --