Politie Gelderland-Midden

Arnhem - aanhoudingen na betalen met gestolen creditcard Publicatiedatum: 14-10-2003

Een 19-jarige Arnhemmer, een 20-jarige man uit Oss en een 17-jarige jongen uit Amsterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden op verdenking van ondermeer heling en valsheid in geschriften. Het drietal liep tegen de lamp toen het in een horecagelegenheid in de Arnhemse binnenstad betaalde met een creditcard die gestolen bleek te zijn. Personeel van de zaak waarschuwde de politie, die de mannen inrekende. Het drietal bleek in het bezit van meerdere goederen die waarvan vermoed werd dat ze gestolen waren. De creditcard bleek afgelopen weekend te zijn buitgemaakt bij een woninginbraak aan de Diepenbrocklaan in Arnhem, waarbij tevens een auto was gestolen. De auto was later teruggevonden in Amsterdam. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhouding na bedreiging en mishandeling Publicatiedatum: 14-10-2003

Op de Westervoortsedijk in Arnhem is maandagavond een 39-jarige man uit die plaats aangehouden door de politie op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 55-jarige plaatsgenoot. Verdachte en slachtoffer bleken bekenden van elkaar. Toen het slachtoffer de 39-jarige verdachte omstreeks half tien 's avonds op straat tegen kwam zou deze zonder enige aanleiding een mes hebben getrokken en dit bij het slachtoffer op de keel hebben gezet. Ook zou de verdachte een stekende beweging hebben gemaakt, maar die had de 55-jarige weten af te weren. Vervolgens zou het slachtoffer enkele malen zijn geslagen. Kort na het incident passeerden er twee agenten die door het slachtoffer werden aangesproken, waarna de 39-jarige verdachte werd aangehouden. Het slachtoffer had enkele lichte verwondingen opgelopen aan zijn hand en zijn hoofd en deed aangifte. De verdachte verklaarde later te hebben gehandeld uit boosheid, nadat het slachtoffer kennelijk een gebaar had gemaakt waardoor hij per ongeluk in zijn gezicht geraakt werd. Het gebruik van het mes werd overigens door de verdachte ontkend. Hij is later na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhouding na overlast bij winkelcentrum Publicatiedatum: 14-10-2003

Een 18-jarige Arnhemmer is maandagavond op de Drieslag in zijn woonplaats door de politie aangehouden nadat hij een bevel om zich te verwijderen genegeerd had. Politieagenten hielden maandagavond rond half tien toezicht ter bestrijding van overlast op en rond het winkelcentrum. Daar hield zich een groep jongeren op. Toen de agenten hen verzochten te vertrekken had de 18-jarige daar kennelijk geen boodschap aan en bleef staan. Hij werd vervolgens aangehouden en is later op de avond heengezonden met een proces-verbaal. De Arnhemmer verklaarde tegenover de politie dat hij vond dat hij geen overlast veroorzaakte maar erkende wel dat hij fout was geweest door niet te vertrekken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - bestuurders slaags na verkeersruzie
Publicatiedatum: 14-10-2003

Een 44-jarige Arnhemmer is maandagavond in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige plaatsgenoot en vernieling van diens auto na een verkeersruzie. Beiden kregen het rond acht uur op de Pleijweg tussen Kronenburg en het Velperbroekcircuit met elkaar aan de stok nadat de 31-jarige van rijstrook zou zijn veranderd, waarbij de 44-jarige zou zijn gehinderd. Ter hoogte van de afslag Huissen kwam het tot een treffen, waarbij door de 44-jarige met een wielmoersleutel zou zijn geslagen. De ruit van de auto van de 31-jarige moest het daarbij ontgelden. Bovendien liep de 31-jarige enkele rake klappen op en raakte hij licht gewond. Gewaarschuwde agenten wisten de verdachte later aan de hand van zijn kenteken op te sporen en hielden hem thuis aan. De verdachte Arnhemmer ontkende later met een moersleutel te hebben geslagen. Wel zou hij uit boosheid met de vuist tegen de ruit hebben geslagen. Het slachtoffer had verklaard zich niet bewust te zijn geweest van enige hinder die hij zou hebben veroorzaakt. Hij deed aangifte van mishandeling en vernieling. De verdachte Arnhemmer is later na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Zevenaar - vrouw (69) mishandeld bij poging carjacking Publicatiedatum: 14-10-2003

Een 69-jarige vrouw uit Zevenaar is maandagavond ernstig mishandeld op de Stationsstraat in haar woonplaats bij een poging tot carjacking. Het slachtoffer was even na half elf uit de trein gestapt om vervolgens met de auto verder te gaan reizen naar huis. Op de parkeerplaats werd zij bij het instappen in haar auto door een onbekende man aangesproken die haar naar de tijd vroeg. Meteen daarop sloeg de man haar enkele malen in het gezicht, waarbij de vrouw diverse verwondingen opliep en ten val kwam. De vrouw zette het op een gillen, waarop haar belager er vandoor ging met haar autosleutels. Volgens het slachtoffer en een getuige zou het gaan om een man met zeer kort geblondeerd haar, leeftijd ongeveer 25 jaar, Indisch uiterlijk en gekleed in een ondermeer een grijze trui. Het was de dader kennelijk te doen om de auto van het slachtoffer, maar deze heeft hij achter moeten laten. De politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844, maar men is ook welkom met informatie op het politiebureau aan de Zonegge in Zevenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606