--------------------------------------------------------------------------
   Manhattan Associates introduceert nieuw model van zijn supply chain    
                     execution-oplossingen in Europa                      
--------------------------------------------------------------------------

Oplossingen in lijn met wensen van klanten Utrecht (NL)/ Londen (UK), 14/10/2003

Manhattan Associates (Nasdaq: MANH), wereldwijd marktleider in supply chain execution (SCE)-oplossingen, lanceert vandaag op de jaarlijkse Europese gebruikersconferentie, 'Momentum Europe 2003', zijn nieuwe SCE-productlijn in Europa. Die productlijn sluit nog beter bij de behoeften van zijn klanten aan en is in drie applicatiesuites ingedeeld - Trading Partner Management (TPM), Transportation Management Systems (TMS) en Warehouse Management Systems (WMS). Elke suite omvat meerdere modules die als aparte, 'stand-alone'-oplossingen of als volledig geïntegreerde oplossingen worden aangeboden.
"De verandering in productnaam, marketing en verkoop is een natuurlijke stap in de ontwikkeling van Manhattan Associates," zegt Eric Peters, senior vice president, Products and Strategy bij Manhattan Associates. "We brengen de meest uitgebreide oplossingen op de markt die nu op een duidelijke manier gegroepeerd zijn. Daardoor kunnen wij onze producten nog beter op één lijn brengen met de eisen van klanten. Onze nieuwe branding zal ook zijn weerklank vinden bij potentiële klanten, zowel in de kleine distributiecentra als de grootste bedrijven ter wereld."

Twee toevoegingen verhogen de waarde van de applicatiesuites. Manhattan Associates heeft in de eerste plaats een 'Execution Dashboard' ontwikkeld om een globaal overzicht te krijgen over alle bedrijfsapplicaties en een toepassing voor 'Performance Management' voor 'eventmanagement', analyse en rapportering.

"De nieuwe suites illustreren ons commitment om aan de eisen van onze klanten te beantwoorden," zegt Jeff Baum, senior vice president International Operations bij Manhattan Associates. "Huidige en potentiële klanten kunnen nu op een eenvoudige manier hun bedrijfseisen plannen overeenkomstig Manhattan Associates' oplossingen. Bovendien bieden de 'Execution Dashboard'- en 'Performance Management'-applicaties gebruiksgemak en waardevolle analyse en rapportering om bedrijfsdoelen te bereiken."

De drie applicatiesuites, die als volledig geïntegreerde of als individuele oplossingen worden aangeboden, en de ondersteunende applicaties omvatten volgende functies:

Trading Partner Management (TPM)


- Leverancier Ondersteuning: uitbreiding van de SCE-functies naar leveranciers en fabrikanten door elektronisch beheer en afhandeling van inkooporders en verzendbeheer.

- Logistieke Hub Beheer: uitbreiding van de SCE-functies naar hubs en consolidators, waaronder de aanmaak en het beheer van Advance Shipment Notices (ASNs).

- Transport Ondersteuning: biedt transportondernemers real time inzicht in de verzendstatus van goederen die onderweg zijn.
- Klant/Winkel Ondersteuning: biedt webgeoriënteerde functionaliteit voor het opvragen van beschikbaarheid van goederen, het invoeren van orders en het bevestigen van ontvangst.

- Retouren Beheer: automatiseert alle aspecten van de retourenafhandeling en het beslissingsproces.

Transportation Management Systems (TMS)


- Transport Inkoop: effectieve en efficiënte indeling en beheer van alle bedrijfsvoorwaarden om op een systematische manier de transportstrategie te ontwikkelen, implementeren en uit te voeren.
- Transport Planning & Uitvoering: biedt verladers de functionaliteit om complexe, strategische routemodellen in real time uit te voeren en om kritische transportmodus en ?events te bewaken, waardoor voortdurend aanpassingen aan de routemodellen gemaakt kunnen worden voor gelijkblijvende service en kostenreductie.

- Carrier Management: een oplossing voor beheer en analyse om winstgevendheid te optimaliseren terwijl de lastigste problemen worden opgelost waarmee vervoerders worden geconfronteerd.

Warehouse Management Systems (WMS)


- Warehouse Management: beheert alle aspecten in een distributiecentrum (DC).

- Personeel & Werkplanning: stelt DC-managers in staat het prestatieniveau van personeel in real time te monitoren en te meten om productiviteit in het DC te verhogen.

- Locatie Optimalisatie: berekent de best mogelijke locatie voor alle goederen in het DC om productiviteit te verhogen.

- Logistieke Kosten Beheer: een dynamische factureringoplossing die informatie uit de SCE-systemen haalt en kosten per magazijnactiviteit toekent en logistieke dienstverleners in staat stelt accurate facturen per klant aan te maken.

Performance Management en ondersteunende applicaties


- Module Gebeurtenissen: biedt nauwe real time integratie met de applicatiesuites van Manhattan Associates en inzicht in de voorraad in de hele supply chain om processen te bewaken en onmiddellijke waarschuwingen te geven van problemen of belangrijke gebeurtenissen.


- Module Analyse: biedt strategische DC-activiteiten en trendanalyses van historische gegevens en geeft die weer in een flexibele en grafische opmaak.

- Module Rapportering: biedt gebruikers via een browser een reeks van voorgeconfigureerde, productiviteits- en beheerrapporten.

De oplossingen van Manhattan Associates kunnen verder worden uitgebreid naar het hele bedrijf met behulp van 'Enterprise Integration Services', die uitgebreide uitvoeringsfuncties, gedetailleerde supply chain-informatie en verhoogde efficiëntie bieden. Meer informatie over de applicatiesuites en diensten van Manhattan Associates kunt u vinden via www.manh.com.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution-oplossingen. Het bedrijf maakt 'operational excellence' mogelijk via de applicatie-suite van warehouse- en distributiemanagement, transportmanagement en handelspartnermanagement. Deze geïntegreerde oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en Manhattan Associates' kennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 870 klanten verspreid over meer dan 1.300 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com.
Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0043-16E496