Programmabureau Advies Overheid.nl

Groningen: vergunning nodig? Check het op de website!

De gemeente Groningen biedt sinds kort een nieuwe interactieve service op de website. Wie bijvoorbeeld kap-, sloop- of bouwplannen heeft, kan door het on line beantwoorden van een aantal vragen nagaan of er een vergunning nodig is. Vervolgens bestaat ook de mogelijkheid om meteen een digitaal aanvraagformulier in te vullen en te versturen.

Deze nieuwe service is een eerste stap op weg naar een compleet digitaal proces rondom het aanvragen en verstrekken van bouwvergunningen. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de mogelijkheid voor aanvragers om de status van de eigen vergunning in te zien. Ook is het de bedoeling dat aanvragers van een vergunning geheel via internet en e-mail op de hoogte worden gehouden van het proces rondom hun vergunningsaanvraag. Voor derden zal de mogelijkheid geboden worden om via een mail abonnement te vernemen welke buren in de eigen straat of buurt bouwplannen hebben.

De gemeente Groningen ontwikkelt deze nieuwe service met het softwarebedrijf Centric. Wie nieuwsgierig is geworden kan zelf een kijkje nemen op
http://www.groningen.nl/functies/pagfunctie.cfm?parameter=1028. (Bron: Gemeente Groningen)

www.ictu.nl