14/10 Den Bosch

's-Hertogenbosch 14-10-2003 -

WINKELDIEF GEEFT VALSE NAAM OP, s-Hertogenbosch

Een 19-jarige man (woonplaats onbekend) is maandagmiddag aangehouden op de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch. Hij had twee petjes gestolen uit een winkel aan die straat. Op het politiebureau bleek dat de man een valse naam bij zijn aanhouding had opgegeven. Hij is inverzekering gesteld om zijn ware identiteit vast te kunnen stellen.

INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

De politie heeft maandagnacht een 40-jarige inwoner van Vught aangehouden in een sportkantine aan de Hekellaan in s-Hertogenbosch. De man had daar zojuist ingebroken en bevond zich nog in het gebouw toen de politie ter plaatse kwam na een alarmmelding. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN RIJDT IN AUTO ZONDER GELDIG RIJBEWIJS, s-Hertogenbosch

De politie heeft maandagmiddag op de Arnoud van Gelderstraat in s-Hertogenbosch een 43-jarige man uit die plaats aangehouden. Agenten zagen de man rijden op de Palmboomstraat. Controles wees uit dat de man reed zonder geldig rijbewijs. De agenten gaven de Bosschenaar aan dat hij een proces-verbaal kreeg voor het rijden met ongeldig rijbewijs en vertelde hem dat zijn auto inbeslaggenomen werd, omdat hij dit al driemaal eerder had gedaan. De agenten brachten de man naar zijn huis op de Citadellaan. Daar probeerde hij de sleutels van zijn auto uit de handen van de agenten te grissen. De verdachte bleef de agenten lastig vallen, en zij zagen zich genoodzaakt hem op afstand te houden door pepperspray te gebruiken. Uiteindelijk staakte hij zijn poging en vluchtte zijn huis in. Even later kon hij op de Arnoud van Gelderstraat aangehouden worden. Hij is ingesloten en zijn auto is inbeslaggenomen.

MANNEN BETRAPT MET VLAG, s-Hertogenbosch

De politie heeft maandagnacht een 19-jarige inwoner van Boxtel en een 22-jarige Bosschenaar aangehouden op de Buitenhaven in s-Hertogenbosch. Agenten zagen de mannen lopen met een vlag en vlaggenstok onder de arm. Deze bleek te zijn ontvreemd vanaf de Buitenhaven. Beide verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

SOFTDRUGS AANGETROFFEN, Drunen

De politie heeft donderdag 9 oktober een 22-jarige inwoner van Drunen aangehouden. De politie controleerde de auto van de man en daarin werden wiet (32,5 gram) en hasj (15,5 gram) en een veertiental joints aangetroffen. Onderzoek in de ouderlijke woning van de verdachte leverde nog eens ruim 300 gram weed en 36 gram hasj op. De verdachte is de volgende dag heengezonden met een proces-verbaal.

VERDACHTE BRANDSTICHTINGEN AANGEHOUDEN, Heusden

De politie heeft het onderzoek afgerond naar een brandstichting in een tuin aan de Kasteellaan in Heusden op 16 september en de brandstichting in een prullenbak bij een jongeren ontmoetingsplaats (JOP) in diezelfde straat op 8 oktober. De politie heeft op 8 en 9 oktober j.l. drie verdachten uit Heusden, 13, 15 en 17 jaar oud aangehouden. Op 16 september werd in de achtertuin van een woning aan de Kasteellaan een molotovcocktail gegooid. De bewoners konden zelf het vuur blussen. Op 8 oktober brandde een prullenbak bij de JOP geheel uit. Er is al vaker brandgesticht in de prullenbak. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan justitie. De politie blijft de komende tijd streng controleren op overlast die door bepaalde jeugd in Heusden veroorzaakt wordt.

MAN MET HARDDRUGS AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

De politie heeft dinsdagmorgen een 46-jarige Vughtenaar aangehouden op de VD Does de Willeboissingel in s-Hertogenbosch. De man gedroeg zich verdacht. Toen agenten hem controleerde troffen ze 16 wikkels met daarin vermoedelijk heroïne aan bij de man . Hij is aangehouden en de drugs zijn inbeslaggenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.