Politie Gelderland-Zuid



Politieonderzoek vermiste jongen afgerond

De politie heeft het onderzoek na de vermiste 12-jarige Chinese jongen uit Leuth afgerond. De jongen die op vrijdagmiddag 10 oktober werd vermist, is op zondag 12 oktober op Texel opgespoord. De politie trof de jongen daar in goede gezondheid in een pand aan. De politie hield op Texel een 41-jarige vrouw van Chinese afkomst aan. Zij wordt verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het bevoegd gezag. De vrouw is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij de jongen in het kader van gezinshereniging had meegenomen. De vrouw is inmiddels overgedragen aan de vreemdelingendienst. De vreemdelingendienst stelt een onderzoek in naar haar verblijfstatus en de door haar aangegeven familiebanden met de 12-jarige jongen. Een voogdij-instelling heeft zich over de jongen ontfermt.

De 12-jarige jongen fietste op vrijdag 10 oktober rond 08.30 uur vanaf de Botsestraat in Leuth naar zijn school in Kekerdom. Hier is de jongen niet aangekomen. Een medewerker van de school stelde de 54-jarige Nederlandse pleegvader van de jongen in kennis. De pleegvader deed aangifte van vermissing. Het bleek dat de 12-jarige jongen door een onbekende man en vrouw van Chinese afkomst was meegenomen.

Direct na de aangifte startte de politie een intensief onderzoek waarbij meer dan 30 getuigen zijn gehoord. Mede dankzij de medewerking en reacties van de inwoners van onder meer Leuth en Kekerdom heeft de politie snel en goed kunnen werken. De recherche van het politiedistrict Tweestromenland is in de laatste fase van het onderzoek ondersteund door medewerkers van het politiekorps Noord-Holland-Noord.


Brenda van der Pal
Afdeling Communicatie
Tel: 06-53 22 01 57




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --