Gemeente Westerveld

14-10-2003
Ombuigingen
De gemeente heeft teruglopende inkomsten door minder geld van het rijk, terwijl de kosten voor de voorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte stijgen. Er moet een nieuw evenwicht gevonden worden tussen inkomsten en uitgaven.

Informatieavonden
Het tot stand brengen van een duurzaam evenwicht tussen ambities en middelen vraagt om verandering van koers. In september organiseerde de gemeente informatieavonden met deze ombuigingen als thema. Het doel van deze avonden was om met de inwoners van de gemeente van gedachten te wisselen over mogelijke ombuigingsvoorstellen.

Tijdens de avond zijn veel suggesties en voorstellen naar voren gekomen. Het college heeft de ingebrachte ideeën verwerkt in het ombuigingsvoorstel "Op Koers". De raad zal op 12 november een beslissing nemen over dit voorstel.

Inspraak
Wilt u uw mening over het ombuigingsvoorstel kenbaar maken aan de raad voordat zij een beslissing nemen? Dan kunt u inspreken tijdens de commissievergadering. Deze vergadering vindt plaats op 29 oktober, vanaf 20.00 uur in Park Frederiksoord.

De raadsvergadering waarin de raad beslist over het ombuigingsvoorstel, vindt ook plaats in Park Frederiksoord. Dat is op 12 november, ook vanaf 20.00 uur.

Het ombuigingsvoorstel "Op Koers" kunt u lezen als u hieronder verder klikt. Hieronder vindt u ook het overzicht van de ideeën die uit de informatieavonden naar voren zijn gekomen.

---