Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 14 oktober 2003

OW - 16742 Wijziging Dienstregeling.

Het college van b&w heeft ingestemd met de wijzigingen van de dienstregeling van Hermes in Zuid-Limburg vanaf 14 december a.s.. Uitgangspunt bij deze nieuwe dienstregeling is om zoveel mogelijk de huidige dienstregeling te handhaven. Alleen daar waar zich knelpunten voordoen wordt deze gewijzigd. In deze dienstregeling worden geen lijnen en ritten geschrapt, ondanks de door de Rijksoverheid opgelegde bezuinigingen. Hermes verwacht dat de meeropbrengsten als gevolg van de herzonering, de bezuinigingen compenseren. Voor Heerlen zijn de volgende wijzigingen van belang:
1) Nieuwe lijn 3:
Er komt een nieuwe lijn 3. Deze zal als volgt gaan rijden: Akerstraat Noord, Passartweg, Einderstraat, Heicarisborgweg, Schrieversheideweg, Kampstraat, Europalaan, Unolaan en Bokstraat. Vanaf de Bokstraat rijden de bussen dezelfde route als lijn 33 tot aan de nieuwe eindhalte bij de Hogeschool. Met de nieuwe lijn 3 krijgt het Emmacollege een goede openbaar vervoer verbinding (twee maal per uur per richting). Deze nieuw lijn 3 komt in de plaats van de versterkingsritten van lijn 33 tussen het knooppunt Akerstraat Noord en het ziekenhuis te Heerlen.


2) Wijziging route lijn 10/11
De route in MSP van lijn10 wordt aangepast: vanuit Landgraaf rijdt de bus via de Slotweg, Albert Cuypstraat, Bredastraat, Limburgiastraat en Kloosterkoolhof naar de Schaesbergerweg (en omgekeerd). In de Albert Cuypstraat komt er een nieuwe halte. De bus zal dus niet meer via de St. Barbarastraat, Meezenbroek en Kasteellaan rijden. Uit telling van het aantal in- en uitstappers is gebleken dat de haltes langs deze wegen niet of nauwelijks gebruikt worden. Door deze aanpassing wordt de route van lijn 10 een flink stuk ingekort. De hierdoor bereikte tijdwinst wil Hermes inzetten om lijn 11 (die vast aan lijn 10 is gekoppeld, lijn 10 wordt in Landgraaf lijn 11 en omgekeerd) opnieuw via de Molenberglaan en de Kerkraderweg te laten rijden. Hierdoor rijden er op deze route weer vier bussen per uur per richting.


3) Overige wijzigingen
De routes van de andere Parkstadlijnen (lijn 1, 2, 4, 5, 6, 8 en 9) blijven ongewijzigd. Ook de aankomst- en vertrektijden veranderen niet, afgezien van een enkele aanpassing in de spits. Voor de streeklijnen geldt hetzelfde. Alleen een enkele rit krijgt een iets langere rijtijd. Uitzonderingen zijn lijn 32 die een betere aansluiting krijgt op het busknooppunt Akerstraat Noord/Emmaweg en lijn 69. Deze laatste lijn wordt vanuit Sittard via de Trichterweg in Brunssum doorgetrokken naar het knooppunt Akerstraat Noord. Hierdoor ontstaat een extra verbinding van en naar Brunssum.

SO - 16454 Brief d.d. 9 september 2003 van de Provincie Limburg inhoudende de vaststelling Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma 2003-2008 en brief d.d. 29 september 2003 van de Staatssecretaris van OCenW inhoudende de vaststelling van het restauratiebudget 2009 voor de gemeente Heerlen.

Het college heeft met vreugde kennisgenomen van het feit dat een groot Heerlens restauratieproject door de provincie op de prioriteitenlijst is gezet. Het gaat om de restauratie van de kerk aan de Laanderstraat. Ook de tweede fase van de restauratie van kerk zal nu worden gesubsidieerd met een bedrag van E 416.186,--. Met het verstrekken van deze subsidie kan de restauratie van de monumentale kerk voltooid worden.

WWS - 15730 Feesttentenregeling 2004

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de feesttentenregeling 2004. Iedere organisatie (vereniging of stichting) die van plan is om in 2004 een feesttent te plaatsen dient dit voornemen, met vermelding van datum, plaats en reden voor 30 november 2003 schriftelijk bij het College van Burgemeester en Wethouders (t.a.v. ContactPunt Cultuur en Evenementen) kenbaar te maken. In de Feesttentenregeling staan bijvoorbeeld afspraken over het maximale aantal tentfeesten per buurt; het maximale aantal dagen per feest; de sluitingstijden en de geluidsvoorschriften. Een verkorte weergave van de inhoud van de regeling zal worden gepubliceerd in de Uitkijk.