Politie Zaanstreek-waterland



16:39 13-OKT-03
LOC: PURMEREND, KOESTRAAT

Man in rug geschopt

Een 59-jarige man uit Purmerend werd door een jonge bestuurder van een scooter in zijn rug geschopt. Het slachtoffer kwam daardoor in een fietsenrek terecht en raakte enige minuten buiten kennis. Hij hield een pijnlijke rug en teen aan de mishandeling over. De man had even daarvoor een opmerking naar de scooterrijder gemaakt, dat hij daar niet mocht rijden. De jongen had daarop al meteen agressief en onbeschoft op gereageerd. Het slachtoffer was daarna weggelopen, maar de jongen was hem achterna gegaan.
De politie neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek naar de identiteit van de jongen ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844

16:50 13-OKT-03
LOC: PURMEREND, KRUISING HOORNSELAAN MET DE SCHIPIPPERSLAAN

Invalide gewond na aanrijding

Een 61-jarige vrouw uit Purmerend liep nog onbekend beenletsel op na een aanrijding. Zij werd overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. De vrouw reed in een invalidenwagen over het fietspad van de Hoornselaan in de richting van de kruising met de Schipperslaan. Een 64-jarige automobilist uit Purmerend reed op de Hoornselaan in dezelfde richting. Ter hoogte van de Schipperslaan stak de vrouw plotseling de Hoornselaan over en gaf daarbij geen voorrang aan de voor haar van links komende auto. De automobilist kon op dat moment een aanrijding niet meer voorkomen. Twee ambulances en de traumaheli kwamen ter plaatse. De invalidenwagen werd volkomen vernield. De auto liep deukschade aan de voorzijde op.

17:31 13-OKT-03
LOC: KROMMENIE, OBERONLAAN

Inbraak woning op klaarlichte dag

Tussen halftien en vijf uur werd ingebroken in een woning. Men kwam de woning binnen door met een steen de onderruit van de voordeur te vernielen. Men heeft het hele huis doorzocht. Totnogtoe worden een videorecorder en -camera, een fototoestel en diverse sieraden vermist. Andere goederen had men in een tas klaargezet om mee te nemen.

18:16 13-OKT-03
LOC: PURMERLAND, PURMERLAND

Bromfietsdief gepakt

Een 21-jarige man uit Amsterdam werd door de politie aangehouden wegens bromfietsdiefstal. De man was door getuigen betrapt bij het stelen van de bromfiets en door hen achterna gezeten. Hij was een weiland ingevlucht en had door een sloot gewaad. Op aanwijzing van de getuigen trof de politie de man doorweekt aan op het erf van een boerderij. Bij zijn fouillering werd een vermoedelijk vervalste OV-jaarkaart aangetroffen. De verdachte werd in verzekering gesteld.

06:37 14-OKT-03
LOC: PURMEREND, NOORDWEG

Heftruck en lasaggregaat gestolen

In de afgelopen avond of nacht werd uit een loods van een bedrijf een heftruck en een lasaggregaat gestolen. Men was de loods binnengekomen door het forceren van een deur, nadat men de stalen ketting van het hek van het bedrijfsterrein had doorgeknipt. Een grote deur van de loods, waardoor men vermoedelijk de truck naar buiten heeft gereden, was geheel ontzet. De heftruck was rood van kleur en van het merk Toyota.



09:16 14-OKT-03
LOC: PURMEREND, IMPULS

Projectoren gestolen

Afgelopen nacht werden uit een bedrijf 15 projectoren gestolen. De projectoren stonden in een magazijn in een afgesloten kast welke werd opengebroken. Men was het magazijn binnengekomen door een roldeur van het naburige pand te forceren. Dit pand staat leeg. Vervolgens heeft men een gat in een muur gehakt, waarna men in het magazijn van het aangrenzende pand kon komen. De waarde van de projectoren is nog niet bekend.

10:19 14-OKT-03
LOC: ZAANDAM, PROV WEG ZAANDAM, CASTRICUM

Fietsendief aangehouden

Een 40-jarige man uit Zaandam werd door de politie aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen de man rijden op een zwarte opoefiets. Omdat zij de man herkende als een bekende fietsendief, zetten zij de achtervolging in. Ter hoogte van de Hempont kon de man staande worden gehouden. Aanvankelijk beweerde hij de fiets te hebben geleend, doch al gauw gaf hij toe de fiets uit de tuin van een woning te hebben gestolen. De verdachte werd ingesloten.

11:10 14-OKT-03
LOC: PURMEREND, BAARDMOSWEG

Auto weg na zielig verhaal

Een 69-jarige man uit Purmerend raakte zijn auto kwijt na een afleidingsmanoeuvre van een blonde vrouw. De vrouw belde bij zijn woning aan en vroeg om eten. De man dacht dat de vrouw werkelijk stond te tollen van de honger en ging een boterham voor haar klaar maken. Daarbij heeft de vrouw vermoedelijk kans gezien de autosleutels uit de hal van de woning weg te nemen. Even later was ook de auto weg. Het betreft een groene Opel Astra.



---- --