Grafinet


Postbus 139
2600 AC Delft
(t) 015 - 219 89 89
(f) 015 - 219 89 90
www.kadeedelft.nl
E-mail: info@kadee.nl

Persbericht

Stadtman en Kadee bundelen krachten

Samenwerkingsovereenkomst leidt tot sterke onderneming in opberg- en presentatiemiddelen

Hoorn/Delft, 14 oktober 2003 - Op 14 oktober 2003 hebben twee grote Nederlandse producenten/leveranciers van opberg- en presentatiemiddelen een overeenkomst tot vergaande samenwerking getekend. Stadtman BV te Hoorn en Kadee Delft BV brengen op korte termijn de productie onder één dak en zullen op termijn ook de verkoopafdelingen integreren. De nieuwe onderneming zal vanuit Hoorn gaan opereren. De overeenkomst wordt mede getekend door de Zwitserse Biella Group, het huidige moederbedrijf van Kadee. Via een overdracht van de aandelen van Stadtman aan Biella Group, gespreid over enkele jaren, wordt de geïntegreerde onderneming Stadtman-Kadee een 100% dochter binnen dit internationale netwerk van opberg- en presentatiemiddelen.

De integratie is een logische stap in de strategie van de drie betrokken partijen. De product-marktcombinaties die de bedrijven op dit moment afzonderlijk voeren, krijgen dankzij de samenwerking een krachtige impuls. Stadtman heeft, als een van de weinige leveranciers van opberg- en presentatiemiddelen in Nederland, een sterke positie in kantoor- en consumentenartikelen. In het Wederverkoperskanaal kan de nieuwe onderneming haar assortimentsfunctie fors uitbreiden dankzij de samenwerking met het Oostenrijkse Donau-Design, eveneens een onderdeel van de Biella Group. Voor de vormgeving van bureau-artikelen beschikt Donau Design over diverse licenties van internationale trademarks.

De posities van beide bedrijven in het business-to-business-kanaal vullen elkaar aan en versterken elkaar. Voor de zakelijke afnemers bieden de schaalgrootte van het nieuwe Stadtman-Kadee, de efficiencyverbetering en de mogelijkheden van het Biella-netwerk, voordelen op het gebied van product, prijs en dienstverlening.

Omdat gekozen is voor een gefaseerde realisering van de integratie, blijven de verkooporganisaties van beide bedrijven voorlopig opereren onder hun eigen naam vanuit de huidige vestigingen.

Lid van de Vereniging Fabrikanten en leveranciers van Presentatie- en Opbergmiddelen.