Provincie Limburg

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 14 oktober 2003

Onderwerp

Besluit


1.

Definitief besluit gedeeltelijke intrekking van de Milieu-vergunning van het vuurwerkbedrijf Rohan en Zonen te Landgraaf

Informatie: J. Ubachs, afdeling Vergunningen

tel: (043) 389 75 44

e-mail: jpjh.ubachs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het definitief besluit genomen tot gedeeltelijke intrekking van de Milieu- vergunning van het vuurwerkbedrijf Rohan en Zonen, aangaande de opslag en bewerking van professioneel vuurwerk vastgesteld.


2.

Afwijzing Wob-verzoek van de heer Van den Broek (L1 TV) om inzage in het advies van de landsadvocaat inzake In de Roes

Informatie: Y. de Man, afdeling Stedelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 78 51

e-mail: yhh.de.man@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten geen inzage te geven in het advies van de landsadvocaat van 14 juni 2002 op grond van artikel 10, lid 2 sub b en g van de Wob en op basis van het gesteld in artikel 11 van de Wob.


3.

Nadere informatie voor de Statencommissie Verkeer, Waterstaat en Milieu over bodemsaneringslocatie In de Roes

Informatie: Y. de Man, afdeling Stedelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 78 51

e-mail: yhh.de.man@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de Statencommissie VWM tijdens de vergadering van 15 oktober a.s. te informeren over de bodemsaneringslocatie In de Roes.


4.

Provinciale bijstand inzake ontwikkeling Lomm e.o.

Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel: (043) 389 70 70

e-mail: jab.molleman@prvlimburg.nl

Het college van Gedeputeerde Staten besluit B en W Arcen en Velden te berichten dat zij bereid is te participeren in een onder verantwoordelijkheid en trekkerschap van de gemeente tot stand te brengen projectgroep "Ruimtelijke Ontwikkeling Lomm en omgeving".


5.

Regelingen retentiegebieden Maasdal

Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel: (043) 389 70 70

e-mail: jab.molleman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten met een brief Burgemeester en Wethouders te informeren over de ontwikkelings (on)mogelijkheden in het retentiegebied Lob van Gennep. Daarnaast de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de Minister van Binnenlandse Zaken uit te nodigen om voor retentiegebieden inzet- en schaderegelingen tot stand te brengen.


6.

Bijdrage aan uitbreiding Barge Terminal Born

Informatie: C. Engelen, afdeling Mobiliteit

tel: (043) 389 78 68

e-mail: cmhj.engelen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor een bijdrage van maximaal 961.000,00 beschikbaar aan de Barge Terminal Born ten behoeve van de uitbreiding van deze binnenvaartterminal.Na uitbreiding zal deze terminal in 2006 nieuwe vervoersconcepten voor de binnenvaart kunnen aanbieden. De capaciteitsuitbreiding is noodzakelijk om de toekomstige goederenstromen via de binnenvaart af te kunnen wikkelen.Provinciale Staten zullen bij de begrotingsbehandeling op 14 november a.s. een besluit nemen m.b.t. het voorstel van Gedeputeerde Staten terzake.


7.

Toezichtsvorm voor de begrotingen 2004 van de gemeenschappelijke regelingen

Informatie: V. Kruithof, afdeling Gemeentefinanciën

tel: (043) 389 75 48

e-mail: vjcm.kruithof@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten dat 17 gemeenschappelijke regelingen voor repressief toezicht op hun begroting 2004 in aanmerking komen en dat 10 vanwege termijnoverschrijding bij de inzending van de jaarrekening 2002 of de begroting 2004 onder preventief toezicht vallen.


8.

Interactieve rampenbestrijding en besluitvorming

Informatie: D. Roijen, afdeling Geoinformatie en Vastgoed

tel: (043) 389 72 83

e-mail: djm.roijen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten te investeren in optimalisering van de vergaderfaciliteiten in de Maaszaal. De Maaszaal zal ten tijde van rampen dienen als boardroom.


9.

Verblijfstijd dwangsominformatie op internet

Informatie: M. Rongen, afdeling Handhaving en Monitoring

tel: (043) 389 88 70

e-mail: mpt.rongen@prvlimburg.nl


1. Gedeputeerde Staten hebben besloten om in aanvulling op de 'gedragslijn handhavingsinformatie op internet' het volgende toe te voegen: "Een dwangsombeschikking wordt van de provinciale internetpagina verwijderd indien een jaar is verstreken sinds alle overtredingen (waartoe de last onder dwangsom is opgelegd) ongedaan zijn gemaakt.";2. Gedeputeerde Staten hebben besloten om deze gedragslijn te publiceren.


10.

Verbeterplan professionalisering van de handhaving

Informatie: J. Speck, afdeling Handhaving en Monitoring

tel: (043) 389 75 37

e-mail: jpm.speck@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het verbeterplan professionalisering van de milieuhandhaving in Limburg vastgesteld. In dit plan zijn de maatregelen verwoord en uitgewerkt die ertoe moeten leiden dat de provincie op 1 januari 2005 volledig (100%) voldoet aan de landelijk gestelde kwaliteitscriteria. Bij de nulmeting (februari 2003) voldeden wij reeds voor 71 % aan de gestelde criteria.


11.

Professionalisering Milieuhandhaving

Informatie: P. van Tilburg, afdeling Handhaving en Monitoring

tel: (043) 389 74 56

e-mail: pjwm.van.tilburg@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de stand van zaken betreffende de door handhavingsorganisaties in Limburg ingediende verbetervoorstellen om te komen tot een adequaat handhavingsniveau zoals vastgelegd in een door VROM, IPO, Unie van Waterschappen en de VNG vastgestelde set van landelijke kwaliteitscriteria. Voorts stemt het college in met het verscherpt toezien op de doorwerking van deze voorstellen op de daadwerkelijke uitvoering van milieuhandhavigstaken door de respectievelijke handhavingsorganisaties.


12.

Bestuursrapportage II 2003

Informatie: W. Smolenaers, afdeling Provinciale Financiën

tel: (043) 389 71 78

e-mail: wca.smolenaers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten Provinciale Staten de tweede beleidsrapportage over de beleidsuitvoering 2003 aan te bieden inclusief de daaruit voortvloeiende budgettaire consequenties.


13.

Invulling vacature

Informatie: A. Hahnraths, afdeling Personeels- en Organisatieontwikkeling

tel.: (043) 389 78 23

e-mail: aet.hahnraths@prv.linburg.nl

Gedeputeerde Staten heeft mevrouw ir. P.M.P.J. L'Ortije benoemd als afdelingshoofd Ruimtelijk Beleid en Coördinatie.


14.

Compensatieregeling fiscale bijtelling dienstauto's medewerkers

Informatie: B. Lemmens, afdeling Pesoneels- en Organisatieontwikkeling

tel: (043) 389 77 86

e-mail: bjh.lemmens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de compensatieregeling fiscale bijtelling dienstauto's medewerkers vastgesteld.


15.

Optimalisering traject personenvervoer

Informatie: M. van de Kerkhof, afdeling Facilitaire Zaken

tel: (043) 389 75 15

e-mail: mpv.van.de.kerkhof@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het rapport van ILEC over de analyse van de huidige planningssystematiek binnen de Arbeidstijdenwet te aanvaarden en de projectgroep opdracht te verlenen een nieuwe overlegregeling uit te werken.


16.

Doorstart Monumentenhuis Limburg; eenmalige subsidie van 200.000,00

Informatie: J. Benders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 72 64

e-mail: jma.benders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Provinciale Staten voorgesteld om het Monumentenhuis een eenmalige subsidie ad 200.000,00 te verlenen ter dekking van de initiële kosten voor de doorstart. Het Monumentenhuis-nieuwe-stijl zal in de loop van 2004 vorm krijgen en operationeel zijn op 1 januari 2005. Het voorstel is eerder positief ontvangen door de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur in haar vergadering van 12 september jl.


17.

Landinrichting in het Grensmaasgebied

Informatie: G. van der Westen, afdeling Groen

tel: (043) 389 79 75e-mail: gjjm.van.der.westen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de te vergraven en onvergraven natuurgebieden op te nemen binnen de begrenzing van het landinrichtingsgebied Grensmaas, met dien verstande dat het realiseren van deze natuurgebieden geschiedt door derden. Tevens hebben zij besloten om het landinrichtingsgebied Grensmaas niet uit te breiden met een gebied ten oosten van het kanaal.

Gedeputeerde Staten stemmen in met de voordracht van de heer Bronckers tot voorzitter van de Landinrichtingscommissie Grensmaas.


18.

Statenvragen ex art. 38 RvO van de heer Franssen (PNL) over de status van het regionale bedrijventerrein Aan de Fremme te Margraten

Informatie:G. Kluter, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuidtel: (043) 389 74 13e-mail: gl.kluter@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de vragen van de heer P. Franssen van PNL over de status van het regionale bedrijventerrein Aan de Fremme te Margraten beantwoord. GS antwoorden dat het bedrijventerrein voorziet in de behoefte van bedrijven uit de gemeenten Margraten, Valkenburg aan de Geul (kernen Sibbe en IJzeren) en voor het overige Mergelland geen functie heeft. Dit is eveneens in overeenstemming met het POL dat er voorts vanuit gaat dat, indien bedrijven geen plek meer vinden op lokale bedrijventerreinen, opvang kan plaatsvinden in de omliggende stedelijke gebieden.


19.

Interreg IIIA programma Euregio Maas-Rijn, projecten voor de Stuurgroep van 24 oktober 2003

Informatie: A. Nilsen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel: (043) 389 73 03e-mail: alj.nilsen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een positief standpunt ingenomen t.a.v. de Euregio Maas-Rijn Interreg IIIA projecten Hart der steden, Synergien in der Fleischer- ausbildung, Oled, Grensgeschiedenis en People to People voor het verlenen van een Interregbijdrage. De Stuurgroep van de Euregio Maas-Rijn neemt de definitieve beslissingen op 24 oktober 2003.


20.

Aanvraag Hezeland voor havo in kader Plan van Scholen

Informatie: H. de Jong, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijstel: (043) 389 74 78e-mail: h.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in antwoord op vragen uit de Statencommissie Economie, Onderwijs en Internationale Zaken een toelichting gegeven over het verloop van de afhandeling van het provinciaal advies. Daarbij is een verslag van het Overleg Plan van Scholen als informatiebron gebruikt. In dit verslag bleek echter een storende fout te zitten. Gedeputeerde Staten sturen hierover nu een rectificerende brief aan Provinciale Staten.


21.

Bijdrage Interreg IIIA project EuBAN

Informatie: H. Daniëls, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel: (043) 389 74 82e-mail: hmmg.daniels@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met een bijdrage uit het Interreg IIIA programma Euregio Maas-Rijn van 476.459,00 voor het project "Euregionaal Business Angels Netwerk (EuBAN)". Daarnaast stemmen Gedeputeerde Staten in met een bijdrage van 127.832,00 ten behoeve van de cofinanciering van de NV Industriebank LIOF in dit project. Deze bijdrage komt uit de door het Ministerie van Economische Zaken aan de Provincie Limburg ter beschikking gestelde cofinancieringsmiddelen t.b.v. economisch structuurversterkende projecten in de Euregio Maas-Rijn. Dit project heeft ten doel een netwerk van zogeheten Business Angels (particuliere vermogensverschaffers) op euregionale schaal te creëren, waarmee een impuls gegeven kan worden aan de financieringsmogelijkheden voor startende en doorstartende bedrijven.


22.

Subsidieaanvraag van het Gewest Maastricht en Mergelland ten behoeve van een te verrichten onderzoek met betrekking tot het projectidee "modelbouwboulevard"

Informatie: M. Poulssen, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme

tel: (043) 389 73 09 e-mail: mjlm.poulssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de subsidie-aanvraag voor het project "modelbouwboulevard" af te wijzen. Het project komt niet voor subsidie in aanmerking vanwege het feit dat de verantwoordelijkheid van de voorbereiding van een project gedragen dient te worden door de initiatiefnemer van het projectidee. Gelet op het feit dat in deze voorbereidingsfase nog geen concrete projectresultaten kunnen worden behaald, wordt er geen concrete bijdrage aan de doelstelling van het beleid zoals verwoord in het Jaarprogramma Toerisme geleverd.


23.

Bijdrage Interreg IIIA project 'MR Triangle'

Informatie: P. Habets, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme

tel: (043) 389 72 50 e-mail: pme.habets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met een bijdrage uit het Interreg IIIA programma Euregio Maas-Rijn van 234.109,00 ten behoeve van het acquisitie communicatieproject 'Meuse Rhine Triangle'. Daarnaast stemmen Gedeputeerde Staten in met een bijdrage ten behoeve van de cofinanciering van LIOF in dit project, uit de door het Ministerie van Economische Zaken aan de Provincie Limburg ter beschikking gestelde cofinancieringsmiddelen ten behoeve van economische, structuurversterkende Interreg IIIA projecten.


24.

Aanvullende subsidie project 'Interreg Beleef het Water deelproject Waterfront Maasbracht'

Informatie: M. Valk, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme

tel: (043) 389 72 37 e-mail: m.valk@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om geen aanvullende subsidie te verlenen ten behoeve van het project 'Interreg Beleef het Water, deelproject Waterfront Maasbracht'. Gedeputeerde Staten zijn van mening dat de genoemde meerkosten niet in verhouding staan tot de extra maatregelen die genomen worden. Tevens is het college van mening dat toename van de kosten tussen aanvraag en de daadwerkelijke realisering vallen binnen de risicosfeer van de indiener.


25.

Subsidie MECC Floriadefilm

Informatie: M. Valk, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme

tel: (043) 389 72 37 e-mail: m.valk@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben voor de aankoop van 10 plasmaschermen aan het MECC in Maastricht een provinciale bijdrage verleend van 19.000,00. Op deze schermen zal gedurende 5 jaar de promotiefilm die in het kader van de Floriade 2002 over de beide (Nederland en België) Limburgen geproduceerd is, vertoond worden. De schermen zullen een prominente plaats in de nieuwe hoofdentree innemen. Hierdoor zullen de circa 600.000 bezoekers per jaar gewezen worden op de toeristische mogelijkheden die de beide Limburgen te bieden hebben.


26.

Resultaat inventarisatie en knelpuntenanalyse verblijfsrecreatie Limburg

Informatie: M. Valk, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme

tel: (043) 389 72 37 e-mail: m.valk@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een uitgebreide inventarisatie laten uitvoeren van de ruimtelijke en kwalitatieve knelpunten van campings en bungalowparken in Limburg. Uit deze inventarisatie blijkt dat 75% van de campings en bungalowparken op basis van knelpunten met ander planologisch beschermd ruimtegebruik, zoals natuurgebieden, niet of nauwelijks mogelijkheden heeft om uit te breiden. De komende maanden zal worden bekeken onder welke omstandigheden de toeristisch-recreatieve sector zich kan ontwikkelen in combinatie met het oplossen van bestaande knelpunten en de ontwikkeling van natuur en landschap.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 20-10-2003 11:10