Ingezonden persbericht


Dag van de Dialoog

Openingsdebat in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Dinsdag 14 oktober 2003, 20.00 - 22.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.

Hoe effectief is de dialoog?

Welkomstwoord door wethouder Sjaak van der Tak.
Debat met: Daniëlle Boels, René Diekstra, Jolie Hakkert en Vera Bondy. Moderator: Henk Oosterling.

Hoe meer je ergens over te vertellen hebt, des te groter is je betrokkenheid. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor Rotterdammers. Daarom krijgen Rotterdammers tijdens de Dag van de Dialoog de gelegenheid iets te vertellen over het leven in de stad. Om met elkaar een leefbare woonomgeving te creëren is naast betrokkenheid ook onderling begrip nodig. Dat begrip kan ontstaan als er niet alleen gepraat, maar er ook geluisterd wordt. Kortom, als er sprake is van een dialoog.

In 2002 is de eerste Dag van de Dialoog georganiseerd. Met groot succes. Verspreid over de stad zijn vele tafelgesprekken gevoerd. Aan 94 tafels spraken zo'n 750 Rotterdammers met elkaar over de leefbaarheid van de stad en over de rol die zij daarin zelf spelen. De gesprekken hebben een reeks tips voor de gemeente Rotterdam opgeleverd. Reden genoeg om op 25 oktober 2003 weer een Dag van de Dialoog te organiseren. Dit jaar wordt de dag in een breder perspectief geplaatst. Er worden voor en na de Dag van de Dialoog twee bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens de eerste bijeenkomst op 14 oktober wordt kritisch gekeken naar de effectiviteit van de dialoog. In dit openingsdebat zal de vraag centraal staan wat meer bijdraagt aan cohesie in een multiculturele stad: de dialoog of het publieke debat en sluiten beide gespreksvormen elkaar uit of vullen zij elkaar juist aan, en zo ja in welke mate? Tijdens de tweede bijeenkomst op 18 november wordt er op de Dag van de Dialoog teruggeblikt.

De Dag van de Dialoog wordt georganiseerd door Platform de Dialoog. Het Platform is na 11 september 2001 opgericht, op initiatief van de gemeente Rotterdam. Een groot aantal maatschappelijke en levensbeschouwelijke organisaties werkt erin samen. www.dagvandedialoog.nl

Sjaak van der Tak, Wethouder Sociale Integratie.
Henk Oosterling, filosoof.
Daniëlle Boels, projectcoördinator Platform De Dialoog. René Diekstra, psycholoog en columnist.
Jolie Hakkert, Unitmanager DISK, Spangen, Mathenesse. Vera Bondy, journalist, activist voor multiculturele integratie en initiatiefneemster Vrouwenconferentie Amsterdam 2002. ANTWOORDSTROOK
Ja, ik ben aanwezig op het eerste debat en luister en/of praat graag mee over de dialoog. Naam:
Organisatie:
Adres:
PC & Woonplaats:
Telefoon:
Email:

U kunt reserveren door de antwoordstrook te faxen naar 010- 413 51 95 (Rotterdamse Kunststichting), of te bellen met 010-433 35 34 of een email te sturen naar ivlieg@rks.nl. Informatie:www.dagvandedialoog.nl of 010-433 58 33 (RKS)