Ingezonden persbericht


"BETER BODEGRAVEN"

secretariaat:

G.J. Rodenburg Aan het college van B&W

Koninginneweg 111 van de Gemeente
2411 XM Bodegraven Raadhuisplein 1
RABO rek. : 39.88.14.325 2411 BD Bodegraven
E-mail : info@beterbodegraven.nl

jaap.arens@planet.nl

Url : www.beterbodegraven.nl

Bodegraven, 14 oktober 2003

betreft: Industrieterrein "Dammekant"/Rijnhoek

Geacht college van B&W,

Bodegraven is in ontwikkeling. Ook op het vlak van onze economische bedrijvigheid heeft de gemeente een ambitie. Daarom is in dit kader in het recente verleden in de planning de gedachte ontstaan om nabij de Dammekant een industrieterrein te realiseren. In de aanloop van dit nieuwe industrieterrein "Dammekant" heeft de gemeente indertijd een informatie-bijeenkomst en een hoorzitting georganiseerd voor omwonenden en belanghebbenden. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen op het oorspronkelijke plan.

Het industrieterrein is beter bekend onder de huidige tenaamstelling: "bedrijvenpark Rijnhoek." U bent op de hoogte dat de fractie de nodige scepsis heeft ten opzichte van de financiële haalbaarheid van de ontwikkeling van dit plan. Dit plan komt ook als zodanig voor in de risicoparagraaf van de gemeentelijke begroting. Dientengevolge heeft de fractie telkenmale verzocht om zoveel mogelijk de financiële risico's te beperken voor de gemeente om de uitvoering zo sober mogelijk uit te laten voeren. De financiële risico's voor de gemeente nemen alleen maar toe naarmate bedrijven zich niet (meer) zullen vestigen op het nieuwe bedrijvenpark dan wel bedrijven- en kantoorruimte leeg blijven staan.

De fractie van "Beter Bodegraven" wil in overeenstemming met artikel 38 lid 4 van het "Reglement van Orde" de navolgende vragen stellen.

Is het juist dat ten behoeve van de omwonenden en belanghebbenden eertijds ten aanzien van het industrieterrein "Dammekant" in het kader van de regelgeving R.O. een inspraakprocedure is gehouden?

Zijn ten opzichte van het oorspronkelijke plan "Dammekant" wijzigingen aangebracht naar aanleiding van deze inspraakprocedure?

Is het nieuwe bedrijvenpark "Rijnhoek" gelijk aan het plan "Dammekant" van na de inspraakprocedure (waarbij de amendementen van omwonenden en belangstellenden zijn verwerkt) bijvoorbeeld qua afmetingen?

Zoniet, wat zijn de verschillen?

Is het juist dat de omwonenden en belanghebbenden enkel een informatieve avond hebben kunnen bijwonen waarbij slechts een globaal plan "Rijnhoek" is gepresenteerd?

In het geval er nadien wijzigingen zijn opgetreden c.q. verschillen zijn ten opzichte van het plan "Dammekant" van na de inspraakprocedure is het college van B&W het dan niet eens met de fractie van "Beter Bodegraven" dat in het kader van de ruimtelijke ordening een aanvullende dan wel een nieuwe procedure gevoerd dient te worden waarbij onder andere een nieuwe inspraakprocedure plaats moet hebben?

Zoja, kunt u dan aangeven wanneer deze inspraakprocedure zal starten?

Kunt u aangeven of de landelijke tendens qua leegstand aan bedrijven- en kantoorruimte zich ook voordoet in de regio Bodegraven en meer specifiek voor de gemeente Bodegraven?

Kunt u aangeven hoeveel bedrijven- en kantoorruimte (m2) in de afgelopen jaren 2000, 2001, 2002 en op dit moment leeg staan in Bodegraven?

Hoeveel m2 bedrijven- en kantoorruimte is gepland op het nieuwe bedrijvenpark "Rijnhoek"?

Uw reactie tegemoet ziende,

Met vriendelijke groet,

De fractie van "Beter Bodegraven"

Jaap Arens
fractievoorzitter


---- --