Politie Zuid-Holland-Zuid

14/10 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-10-2003 - Persberichten District II

SNELHEIDSCONTROLES
HARDINXVELD-GIESSENDAM- De surveillancedienst heeft dinsdag 14 oktober tussen 08.00 en 09.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Rivierdijk. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur. In totaal 45 mensen kunnen een proces verbaal verwachten. Tussen 09.00 en 10.00 werd dezelfde controle op de Nieuweweg gedaan, hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 73 km/h en het aantal proces verbalen was 33.

AANHOUDING
PAPENDRECHT- Dinsdagmorgen 14 oktober controleerden agenten op de Markt het inrijverbod. Een 70-jarige man uit Schelluinen kwam ook aanrijden. Hij weigerde zijn personalia te verstrekken en wilde ook zijn rijbewijs niet overhandigen. Vervolgens ging de man schreeuwen en uitte hij beledigingen richting agenten. Nadat hem gevraagd en vervolgens gevorderd was te stoppen met beledigingen, is hij uiteindelijk aangehouden,omdat hij geen gehoor gaf aan de vordering. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en hij is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het bureau.

HENNEPKWEKERIJ
LEERDAM- Dinsdagmorgen 14 oktober is op de Vlietskant boven een bedrijfsruimte een hennepplantage aangetroffen. De 55-jarige eigenaar van het pand is vervolgens aangehouden.

INBRAAK
ALBLASSERDAM- Dinsdagmorgen rond 02.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Ohmweg. Het inbraakalarm is afgegaan waarna het beveiligingsbedrijf ter plaatse ging. Toen de medewerker van het beveiligingsbedrijf aankwam bij het bedrijf zag hij een personenwagen staan met openstaande achterbak. Zes personen in het zwart gekleed en met bivakmutsen op stapten in de auto en reden weg. De medewerker van het beveiligingsbedrijf zag ook dat zij vuurwapens bij zich hadden. Vervolgens probeerden hij met zijn auto de auto van de inbrekers tot stoppen te dwingen. Dat lukte echter niet en ze namen de benen. Er is nog door verschillende politieautos gezocht naar de daders maar ze zijn niet achterhaald. De inbrekers waren binnengekomen door een deur te forceren. Wat de exacte buit was is nog niet bekend. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.