Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Hoek van Holland - 3 oktober 2003

De Wetenweek en de herfstvakantie in het Keringhuis

Wetenweek
In de Wetenweek van 15 t/m 22 oktober organiseert het Keringhuis diverse gratis activiteiten voor kinderen en hun ouders. Op woensdag 15, zaterdag 18 en woensdag 22 oktober om 14.00 uur zijn er gratis proefjesrondleidingen voor kinderen. De proefjesrondleiding begint met een Klokhuis-aflevering over de Maeslantkering. Daarna neemt de rondleider de deelnemers mee naar het buitenterrein van de stormvloedkering. De rondleiding wordt afgesloten met het proefjeslaboratorium. Iedere deelnemer kan daar zelf ondervinden welke technieken er bij de Maeslantkering gebruikt worden. Reserveren voor de rondleiding wordt aangeraden.

Het thema van de Wetenweek is Kwaliteit van leven . Het Keringhuis heeft een leuke speurtocht gemaakt over dit thema. Iedere bezoeker kan gratis meedoen aan de speurtocht. Na afloop ligt er een kleine attentie klaar bij de balie!

Herfstvakantie
In de herfstvakantie zijn er instaprondleidingen bij de Maeslantkering op dinsdag 14, donderdag 16 oktober en dinsdag 21 oktober om 14.00 uur. Tijdens de rondleiding wordt een film vertoond over de bouw van de stormvloedkering en daarna vertelt de rondleider alles over het hoe en waarom van de kering. Naderhand wordt er een bezoekje gebracht aan het buitenterrein en is het mogelijk de Maeslantkering van zeer dichtbij te bekijken. De rondleiding is voor alle leeftijden. De kosten zijn 3 euro voor volwassenen en 1,20 euro voor kinderen. Reserveren wordt aangeraden.

Gewijzigde openingstijden
Vanaf aanstaande maandag (6 oktober) is het Keringhuis, informatiecentrum bij de Maeslantkering in Hoek van Holland, op maandag gesloten. Het Keringhuis is geopend van dinsdag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. In het weekend zijn instaprondleidingen mogelijk, reserveren is noodzakelijk.

Meer informatie is telefonisch te verkrijgen bij het Keringhuis: 0174-511222. Emailen kan ook: keringhuis@podium.nl of kijk op de internetsite: www.keringhuis.nl.

Het Keringhuis
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
Tel. 0174-511222
Fax. 0174-540234
Email: keringhuis@podium.nl Internet: www.keringhuis.nl