Gemeente Amersfoort

Enquête over vrijetijdsbesteding op komst

datum: 14 oktober 2003

Ongeveer 2.000 Amersfoorters krijgen binnenkort een enquête in de bus, waarin vragen worden gesteld over hun vrijetijdsbesteding. De antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. De uitkomsten worden opgenomen in de zogeheten vrijetijdsmonitor die in 2004 verschijnt.

Het gemeentebestuur wil weten hoe Amersfoorters hun vrije tijd doorbrengen om bij de ontwikkeling en de uitvoering van het beleid op dat gebied zoveel mogelijk tegemoet te kunnen komen aan de wensen van de inwoners. In een enquête staan daarom vragen over de vrijetijdsbesteding van de Amersfoorters. De formulieren worden vanaf 23 oktober verstuurd aan 2.000 willekeurige personen uit het bevolkingsregister.

In de Stadspeiling van 1998 is een eerste vrijetijdsmonitor opgenomen. Dit keer is er echter niet voor gekozen deze monitor mee te nemen in de Stadspeiling die in mei/juni 2003 is gehouden, omdat het bezoek van evenementen pas gemeten kan worden aan het einde van het evenementenseizoen. Het laatste grote evenement (het dorpsfeest Hoogland) vond eind september plaats.

De vragen van de enquête benaderen de vraagstelling uit de monitor van 1998 om een zo goed mogelijke vergelijking mogelijk te maken. De centrale vraag in het onderzoek is: in welke mate maken Amersfoorters gebruik van voorzieningen op het gebied van sport, cultuur en recreatie in de stad en wat ontbreekt er nog?

Enquêteurs van de gemeente halen de ingevulde vragenlijsten op. Op het formulier staat wie er komt en op welke dag. De benaderde personen hoeven het formulier dus niet op te sturen of op het stadhuis af te geven.

Alle deelnemers krijgen een samenvatting van de resultaten thuis gestuurd.