Gemeente Berkel en Rodenrijs


Bestemmingsplan Oudeland

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudeland onherroepelijk

Burgemeester en wethouders van Berkel en Rodenrijs maken bekend dat de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State bij uitspraak van respectievelijk 19 mei 2003 (200205932/3/R1) en 24 september 2003 (nr. 200205932/1/R1) een beroepschrift niet ontvankelijk heeft verklaard en twee beroepschriften ongegrond heeft verklaard. De drie beroepschriften waren gericht tegen het besluit van 10 september 2002 (nr. DRGG/ARB/02/1578B) van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland omtrent goedkeuring van het vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudeland. Door de twee uitspraken van de Afdeling Bestuursrechtspraak is het bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudeland onherroepelijk geworden.

Het plangebied Oudeland is globaal gelegen tussen de Zuidersingel, de Molenweg, de Bovendijk en de westzijde van het bedrijventerrein Rodenrijs.

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudeland voorziet in de ontwikkeling van een bedrijventerrein van ongeveer 120 ha alsmede de realisatie van de bijbehorende voorzieningen zoals bedrijfsgebouwen, groen- en plantsoenvoorzieningen, verkeer- en parkeervoorzieningen, nutsvoorzieningen, woningen en voorzieningen ten behoeve van de waterhuishouding. In het plangebied is tevens opgenomen een gedeelte van de provinciale weg N470 -vanaf de Doenkade tot ongeveer de Bovenvaart- met geluidwerende voorzieningen.
De twee uitspraken van de Afdeling Bestuursrechtspraak, het besluit van Gedeputeerde Staten, het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan en het vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudeland liggen met ingang van 16 oktober 2003 voor een ieder ter inzage bij de balie van de Sector Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs. De balie is voor publiek op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur.

Laatste wijziging: 15 oktober 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs