Politie Groningen

Persbericht woensdag 15 oktober 2003

Provincie Groningen, 15-10-2003 -

Groningen: diverse verkeerscontroles
De politie heeft dinsdag diverse verkeerscontroles gehouden. In de avonduren controleerde de politie op het Hereplein en in de Herestraat de verlichting van fietsers. In totaal werden 38 bekeuringen uitgedeeld. Ook op de Helperzoom vond s avonds een
verlichtingscontrole plaats. Op deze locatie waren 14 fietsers in overtreding. Tenslotte werd dinsdagmiddag op de Provincialeweg N355, de Friesestraatweg, de snelheid gemeten. Hier reden 13 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur. In totaal werden bij deze controle 1500 voertuigen gecontroleerd.

Groningen: echtpaar met geweld beroofd, politie zoekt getuigen Drie onbekende mannen hebben dinsdagavond op het Jaagpad een 65-jarige man en een 49-jarige vrouw, beiden uit Groningen, met geweld beroofd. Het echtpaar fietste op genoemde locatie en werden door de drie straatrovers tot stoppen gedwongen. De man wordt hierbij met geweld van zijn fiets getrokken. Hierbij krijgt hij een klap met een stok. Vervolgens moet de man onder bedreiging van een mes en woordelijke bedreigingen geld afgeven. De Stadjer geeft uiteindelijk een klein geldbedrag af. De straatrovers gingen met de kleine buit er vandoor. Het echtpaar fietste vervolgens naar huis en alarmeerde de politie. Een zoektocht naar de daders bleef zonder resultaat. Wel beschikt de politie over een signalement van de drie verdachten. Het roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in. Ten slotte is de politie op zoek naar een jongeman en een oudere vrouw op een fiets, die mogelijk getuige zijn geweest van de straatroof. De politie verzoekt deze en mogelijk andere getuigen zich te melden bij de districtsrecherche Groningen/Haren via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: bejaarde vrouw gewond na poging tot beroving Een 83-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend bij een poging tot beroving gewond geraakt. De bejaarde vrouw liep in de Castorstraat en werd benaderd door een onbekende man. Hierop probeerde de straatrover de tas van het slachtoffer af te pakken. De vrouw verzette zich hevig en kon haar tas vasthouden. Wel kwam zij hierdoor ten val en raakte gewond aan haar schouder. De straatrover ging zonder buit er vandoor. Het slachtoffer is met het schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in.