AutoRai

15-10-2003

Toyota Yaris Compacte Auto van het Jaar

Voor de tiende maal is ie gehouden: de ANWB Kampioen Compacte Auto van het Jaar verkiezing. En de winnaar voor 2003 is: de Toyota Yaris. De Toyota werd verkozen uit maar liefst zeven compacte autos die momenteel te koop zijn.

De Yaris behaalde met 88 punten de eerste plaats. De beoordelingspunten met de hoogste scores waren volgens de jury: de binnenruimte, het gunstige verbruik en de hoge standaarduitrusting.

Onlangs werd de Yaris verkozen tot winnaar Compacte Klasse bij de Tevredenheids Trofee 2003 van AutoWeek en NFO Trendbox - waaraan ruim 23.000 automobilisten meededen. De Yaris scoorde recent ook de eerste plaats in de test van de ANWB en ADAC naar de beste bescherming tegen whiplash en nu wordt de Yaris verkozen tot de ANWB Kampioen Compacte Auto van het Jaar. De Toyota Yaris heeft in zn carrière veel prijzen in de wacht gesleept en blijkt nog steeds een ijzersterke aanbieding. Dat beaamt ook de jury van de ANWB Kampioen, die de Yaris over elf beoordelingspunten een 8 als gemiddeld rapportcijfer gaf.

Het oordeel
De jury over de Toyota Yaris 1.3 Linea Luna: Met de nieuwe bumpers, achterlichten, grille en koplampen (let op de druppel aan de onderkant) is de Toyota Yaris weer bij de tijd. Ook onderhuids, want de nieuwe 1.3 motor is pittig en bijzonder zuinig. (...) De kleine Toyota rijdt goed en stuurt fijn. () de Yaris heeft gewoon een slim interieur. () Dat de Toyota ook nog eens goed scoort bij betrouwbaarheids-onderzoeken en in de crashtest maakt het plaatje af.

Toyota Yaris Idols
De Yaris Linea Luna heet vanaf nu Yaris Idols en is nóg scherper geprijsd en standaard nóg completer uitgerust met onder meer elektrische portierramen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening in de sleutel, radio met cd-speler en vier luidsprekers, een donkerkleurig dashboard en uiteraard exclusief het originele Idols-logo op de achterklep. Er is al een Yaris Idols vanaf 12.990,- (1,0 liter) en 13.490,- (1,3 liter). De Toyota Yaris start bij een prijs vanaf 11.890,-.