Binnensticht, 11.04 uur

Utrecht 15-10-2003 - Persberichten voor het district Binnensticht

Twee mannen onder invloed op de Utrechtseweg
ZEIST- In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op de Utrechtseweg twee mannen staande gehouden omdat ze teveel gedronken hadden.

Omstreeks 03.00 uur werd een 21-jarige man uit Nijmegen staande gehouden omdat zijn APK verlopen was. Agenten lieten de man blazen en de uitkomst daarvan was A (alarm). Na ademanalyse op het bureau bleek dat de man 525 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Omstreeks 04.10 uur hebben agenten een stopteken gegeven aan een 29-jarige man uit Nieuwegein vanwege zijn rijgedrag. De man is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse en hieruit bleek dat hij 830 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Graffiti spuiters opgepakt
BILTHOVEN- Dinsdag werden omstreeks 20.00 uur twee jongens, 17 en 13 jaar respectievelijk uit Bilthoven en Bosch en Duin, aangehouden omdat zij in de fietstunnel van de Klaphekweg graffiti aan het spuiten waren.

De jongens probeerden nog weg te komen toen zij de agenten zagen, maar ze konden toch worden aangehouden. De ouders van beide jongens zijn akkoord gegaan met een alternatieve straf via bureau Halt.

Te snel
DE BILT- Dinsdag omstreeks 15.10 uur stonden agenten in een onopvallend voertuig te wachten voor een verkeerslicht op de kruising Utrechtseweg/Soestdijkseweg-Zuid. Toen de verkeerslichten op groen sprongen, werden ze ingehaald door een 26-jarige automobilist uit Zeist. Op een gegeven moment reed de bestuurder 150 km/h waar 80 km/h is toegestaan. Op de Biltseweg konden de agenten de man staande houden.

Na correctie bleek dat de man 144 km/h had gereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd