1e persbericht van woensdag 15 oktober 2003

Eindhoven 15-10-2003 - Berichten uit de regio

Helmond: Inbreker aangehouden

Dinsdagavond rond 21.30 uur is aan de Warande een man van 19 uit Helmond aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een kantine van een midgetgolfclub. Gewaarschuwde politieagenten troffen de man in de bossages van het terrein aan. Hij had inbrekersmateriaal bij zich. Hij had nog niets buit kunnen maken. De Helmonder is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken bromfietser

Woensdagmorgen om 0.35 uur is op de Antony van Leeuwenhoeklaan een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij reed dronken op een bromfiets. Tijdens de controle bleek ook dat hij in de zitting van de brommer een imitatie vuurwapen had verborgen. Het vuurwapen is in beslaggenomen. Tijdens een ademtest blies de Rotterdammer 1,55 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man na vernieling ruit aangehouden

Woensdagmorgen om 5.00 uur is op het Stationsplein een man van 18 uit Middelburg aangehouden. Met een fiets had hij een ruit ingegooid van het VVV-kantoor. Getuigen die dit voorval zagen waarschuwden de politie die de man direct daarna kon inrekenen. Hij is ingesloten.

Geldrop: Onder invloed

Woensdagmorgen om 1.10 uur is op de Admiraal Byrdstraat een 41-jarige man uit Bocholt aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Tijdens een ademtest blies de man 1,7 promille. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Geld weg na inbraak

Woensdagmorgen rond 3.25 uur is ingebroken in een winkel aan de Heuvel in Geldrop. De voordeur werd opengebroken. De dieven hebben een kassalade met enkele honderden euros meegenomen.

Geldrop: Vrachtwagen gekanteld na aanrijding paard

Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 25,4 richting Eindhoven, is woensdagochtend rond 4.00 uur een vrachtwagen gekanteld. Dit gebeurde na een aanrijding met een paard dat plotseling de snelweg overstak. De 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Opende verloor hierdoor de controle over zijn stuur en belandde met de vrachtwagen in de middenberm. De gekantelde vrachtwagen was geladen met glazen potten die over de rijbaan verspreid lagen. De rijbaan richting Eindhoven werd in eerste instantie volledig afgesloten. Vanaf 7.00 uur werd het verkeer over twee met verkeersborden aangegeven rijstroken richting Eindhoven geleid. De vrachtwagen werd afgeschermd voor het verkeer. De opruimwerkzaamheden en het bergen van de vrachtwagen werden na de spits voortgezet. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Het paard overleed ter plaatse aan de opgelopen verwondingen. Het is vooralsnog onduidelijk wie de eigenaar van het dier is. Dit wordt onderzocht.

Geldrop: Buizen in brand gestoken

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op een industrieterrein aan De Hooge Akker in Geldrop waterleidingbuizen vernield. De plastic buizen zijn in brand gestoken. Er zijn 27 buizen van elk 10 meter lang vernield. Ook werden er buizen in een sloot gegooid.

Someren: Inbraak in woning

Woensdagmorgen rond 1.45 uur is ingebroken in een woning aan de Brink in Someren. De inbrekers vernielden een ruitje en wisten zo een deur te openen. In de woning stonden twee laden van een speelautomaat. Die namen de daders mee maar lieten ze ook weer vallen. De bewoonster werd wakker waarop de dieven, zonder buit ,de benen namen.

Knegsel: Dronken automobilist botst tegen boom

Woensdag om 3.25 uur is op de Vessemseweg in Knegsel een man van 37 uit Vessem aangehouden. Hij was op de Vessemseweg met zijn auto tegen een boom gebotst. De auto was total loss. De bestuurder had gedronken. Hij blies tijdens een ademtest 1,3 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.