Gemeente Maassluis

Persberichten

15-10-2003

Ondergrondse containers voor afvalinzameling

Volgende week wordt in de wijk Sluispolder-Oost in Maassluis gestart met werkzaamheden voor het plaatsen van ondergrondse containers voor de inzameling van huishoudelijk restafval. Dit jaar zullen naar verwachting ook de afvalcontainers in de wijk Het Hoofd worden vervangen door ondergrondse exemplaren en worden er ondergrondse containers voor glas en papier geplaatst bij winkelcentrum Koningshoek. In een periode van drie jaar zullen alle bovengrondse verzamelcontainers in Maassluis worden vervangen door ondergrondse containers.

De nieuwe ondergrondse containers vervangen de bovengrondse betonnen verzamelcontainers voor huishoudelijk afval en zijn bedoeld voor die mensen die niet zelf beschikken over een set minicontainers voor hun huisvuil. Het gaat dan vooral om bewoners van etagewoningen. De ondergrondse containers zijn makkelijk in gebruik en bovenal veel fraaier om te zien.

Afvalscheiding
De doelstellingen voor het gescheiden inzamelen van huishoudelijk afval zijn door de rijksoverheid aangescherpt. In Maassluis worden de streefcijfers voor wat betreft het gescheiden inzamelen van huisvuil, groente-, fruit- en tuinafval (gft), papier en karton, glas, textiel en klein chemisch afval ook nog niet gehaald. Mede door het plaatsen van makkelijke en fraaie ondergrondse containers hoopt de gemeente de inwoners van Maassluis te stimuleren het huishoudelijk afval nog beter te scheiden. Dat is immers niet alleen het belang van de gemeente, maar ook het belang van de inwoners van Maassluis. Gescheiden afval kan immers beter worden hergebruikt en dat scheelt in de verwerkingskosten voor afval. Vooral de verwerkingskosten voor restafval (vuilverbranding) stijgen de laatste jaren de pan uit. En die kosten zijn rechtstreeks terug te vinden in de gemeentelijke aanslag voor het reinigingsrecht.