ESSO NEDERLAND

Esso opent onbemand station in Heerlen

Breda, 15 oktober . Morgen opent Esso in Heerlen aan de Welterlaan zijn derde onbemande tankstation in Nederland. Dit Esso Express station maakt deel uit van de proef met tien onbemande stations van Esso, die dit najaar worden gebouwd. De eerste twee onbemande stations Esso Express werden geopend in Roermond en in Arnhem - Presikhaaf. Als deze formule, zoals Esso verwacht, aanslaat bij de consument, zal het Nederlandse Esso Express-netwerk verder worden uitgebreid. De brandstofprijzen van Esso Express zullen in het algemeen tot de laagste in de omgeving behoren. Esso's onbemande formule staat ook voor eenvoud: er zullen op de stations niet meer dan drie soorten brandstof, Euro 95, Euro 98 en diesel, verkocht worden. Bij ieder pompeiland kunnen deze drie brandstoffen worden getankt. Afrekenen kan eenvoudig met pinpas of speciale brandstofpas, zoals de Essocard, Multitankcard en Travelcard.
Dankzij het betrouwbare beveiligingssysteem met detectie-apparatuur, camera's, verbeterde verlichting en intercoms zal de klant zich ook op een onbemand station van Esso veilig voelen. Bovendien zal het station iedere dag grondig worden schoongemaakt.
Bewust is gekozen voor de naam Esso Express, omdat Esso dezelfde kwaliteit brandstoffen biedt als op bemande stations, terwijl de klanten de snelheid (Express) krijgen waar zij om vragen. Uiteraard verwacht Esso dat deze formule goed zal aanslaan bij de consument. Het vertrouwen in Esso Express is vooral gebaseerd op de succeservaringen in andere landen zoals Frankrijk en België, waar Express al sinds een aantal jaren een begrip is op de benzinemarkt. Het is overigens niet de bedoeling dat Esso volledig overgaat op onbemande stations. Integendeel zelfs: het overgrote deel van het netwerk zal bemand blijven. Welk concept waar komt, hangt van de situatie ter plaatse af. Zo kan Esso op iedere locatie voldoen aan de wensen en voorkeuren van de klant.
Andere locaties in Nederland waar binnenkort Esso Express-stations zullen worden geopend, zijn onder andere Velserbroek, Amstelveen, Maastricht, Amersfoort, Ouderkerk aan de Amstel en Coevorden.