Politie Zuid-Holland-Zuid

15/10 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

15-10-2003 - Persberichten District II

BEDREIGING
DORDRECHT- Dinsdagavond 14 oktober is een 49-jarige vrouw op de Van Strijsingel aangehouden. Zij wordt ervan verdacht haar 25-jarige buurvrouw met de dood te hebben bedreigd. Zij is in verzekering gesteld.

92-JARIGE VROUW BEROOFD
ZWIJNDRECHT- Op t Anker is dinsdagavond 14 oktober een 92-jarige vrouw van haar tas beroofd. Zij werd met de auto thuisgebracht door vrienden. Nadat ze uitgestapt was en naar ingang van de flat liep, werd zij plotseling op de grond gegegooid. Vervolgens merkte zij dat zij haar tas niet meer had. Getuigen meldden dat de daders twee blanke mannen waren van circa 20 jaar oud, 1.80 lang en normaal postuur. Zij renden weg in de richting van de Wilgenstraat.

VLEESDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Dinsdagmiddag 14 oktober zijn in een bedrijf aan de Bunsenstraat drie mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht vlees te hebben gestolen uit het bedrijf waar ze als werknemers van een schoonmaakbedrijf aan het werk waren. Voor de deur van het bedrijf aan de Bunsenstraat stond een auto rijk gevuld met ingevroren vlees uit het bedrijf. De mannen zijn 18 en 46 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, een verdachte is 23 jaar oud met een onbekende woonplaats.

ALCOHOLMISBRUIK
ZWIJNDRECHT-Op de Ringdijk is een 42-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 euro.

MISHANDELING
DORDRECHT- Op de Brouwersdijk is 31-jarige vrouw uit Dordrecht mishandeld door een 34-jarige vrouw uit Antwerpen die al langere tijd bij familie in Dordrecht logeert. Deze reed met haar auto op de 31-jarige vrouw in, waardoor zij gewond raakte aan haar been. Vervolgens stapte de vrouw uit haar auto, sloeg de 31-jarige vrouw, trok aan haar haar en bedreigde haar met de dood. De vrouwen zijn bekenden van elkaar en hebben verschil van mening over overlast die veroorzaakt zou zijn door de 34-jarige vrouw . De 34-jarige vrouw is wegens poging tot zware mishandeling aangehouden.

AANHOUDING
DORDRECHT- In een instelling aan de Dubbeldamse weg Noord is dinsdagavond 14 oktober een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Deze man wilde geld dat hij nog tegoed had nog dezelfde avond krijgen. Toen hem werd verteld dat hij daar de volgende dag voor terug moest komen, werd hij boos en wilde de instelling niet verlaten. Vervolgens werd de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatste waren en het verhaal aanhoorden werd de man weer boos en schopte vervolgens een 41-jarige medewerker van de instelling tegen zijn benen. De 37-jarige man is daarop wegens mishandeling aangehouden.

LASTIGE JONGEREN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Naar aanleiding van veel klachten over overlast gevende jongeren op winkelcentrum Oudeland heeft de politie dinsdagavond 14 oktober een actie uitgevoerd op het winkelcentrum. Met vier autos zijn de toegangswegen geblokkeerd en zijn uiteindelijk twee jongens aangehouden wegens overtreding van de APV. Zij zijn 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Zwijndrecht.