Humanistisch Verbond

Humanisme in Europa. God in de Grondwet ?

Kan levensbeschouwing, in het bijzonder het humanisme, een bindend element zijn in de eenheid en eenwording van Europa ? Moet dat dan in de Europese Grondwet worden genoemd ? En waarom God niet, zoals het Kabinet wel wil?

Op donderdagavond 16 oktober a.s. organiseert het Humanistisch Verbond in samenwerking met de Humanistische Alliantie een gesprek over deze vragen.

We vragen Prof. Dr. Georges Lienard, secretaris van de Europese Humanistische Federatie (EHF) ook wat de EHF doet om het humanisme bij Europese instituties naar voren te brengen en wat het effect daarvan is. Daarna vragen we vanuit de Nederlandse humanistische beweging reacties. Kunnen en moeten we de EHF meer steunen? Wat kunnen we van Europa en de EHF verwachten?

U kunt aan deze dialoog meedoen. Een deel van het gesprek is in het Engels.

Opgave voor deelname aan: Humanistisch Verbond, Loes Thewissen, l.thewissen@lb.humanistischverbond.nl of via de website van de Alliantie, www.human.nl, onder actueel

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Universiteit voor Humanistiek, Drift 6, Utrecht . U kunt binnenlopen vanaf 18.00 uur, er zijn broodjes. Einde van de bijeenkomst 21.30 uur.
---