Utrecht stad, 09.58 uur

Utrecht 16-10-2003 - Persberichten voor het district Utrecht stad

Tasjesdief gepakt
UTRECHT- In de nacht van donderdag op vrijdag is een 24-jarige vrouw uit Utrecht op de Mulderstraat beroofd van haar tas. Omstreeks 00.20 uur fietste zij in de richting van de Nachtegaalstraat toen haar tas van haar schouder werd getrokken. Zij zag dat de man op de Lidt van Leudestraat in een donkerkleurige auto stapte en ze onthield het kenteken.

Omstreeks 00.40 uur zagen agenten het voertuig op de Voorstraat voor de verkeerslichten staan. De verdachte, 24-jaar uit Arnhem is vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Roodlichtcontrole
UTRECHT- Bij het Smakkelaarsveld, Catharijnesingel, Rijnkade en het Vredenburg zijn woensdag omstreeks 17.00 uur roodlichtcontroles gehouden. 30 Fietsers ( 23,-) en 14 voetgangers ( 17) kregen een bekeuring voor het niet stoppen voor het rode verkeerslicht.

Winkeldieven gepakt
UTRECHT- Woensdag omstreeks 17.00 uur zijn op de St. Jacobstraat twee winkeldieven aangehouden. Twee mannen uit Almere-buiten, 43 en 44 jaar, wilden kleding uit de winkel wegnemen zonder te betalen, maar ze konden door de beveiliging worden tegen gehouden. De kleding is dusdanig beschadigd dat het niet meer verkocht kan worden. De totale schade bedraagt ruim 600,-. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt

Winkeldief gepakt
UTRECHT- Woensdag is aan de Seinedreef een man aangehouden die spullen uit een winkel had meegenomen zonder te betalen. Omstreeks 16.30 uur werd een 71-jarige man uit Houten aangehouden. De waarde van de niet afgerekende spullen was ongeveer 25,-.

Gordelcontrole
UTRECHT- Woensdag is tussen 15.00 uur en 16.00 uur een gordelcontrole gehouden op de Briljantlaan. 16 Personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van een gordel.

Bromfietser probeert te vluchten
UTRECHT- Woensdag zagen surveillerende agenten een bromfietser op de Carnegiedreef. Ze besloten de 15-jarige bromfietser een stukje te volgen. Op de Ivoordreef ging de jongen, tot verbazing van de agenten, onderuit. Vervolgens stond de jongen op en wilde verder rijden. Waarschijnlijk schoot de bromfiets uit zijn handen en daardoor kwam de bromfiets tegen een geparkeerd staande auto aan. Hierop ging de bestuurder van de bromfiets er vandoor. Hij reed in de richting van de Einsteindreef. Halverwege de Einsteindreef haalden de agenten de bromfietser in. De jongen stak de weg over en kwam weer ten val en ging te voet verder. Doordat getuigen zagen waar hij heen rende konden agenten hem uiteindelijk op de Stoyenborchdreef aanhouden. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto waar hij tegen aan reed bleek later niet beschadigd te zijn.