Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Nieuwe oplossing voor surveillance via het IP-netwerk: DigiWatch

MTI te Barneveld heeft een nieuwe oplossing voor surveillance via bestaande IP-netwerken ontwikkeld: DigiWatch. Het systeem kan mensen, goederen en gebouwen observeren maar kan daarnaast ook controletaken uitvoeren en stuursignalen verzenden. DigiWatch is volledig digitaal en dat biedt een groot aantal voordelen. Zo wordt naast beeld ook geluid digitaal geregistreerd, werkt het systeem met bewegingsdetectie. Ondanks het feit dat het systeem digitaal is, kunnen reeds aanwezige analoge camera s eenvoudig worden geïntegreerd.

DigiWatch is een surveillancesysteem dat werkt via het IP-netwerk (Internet Protocol). In vrijwel alle bedrijven is tegenwoordig zo n communicatienetwerk aanwezig voor computers, internet en telefoon. DigiWatch kan dus in dit bestaande systeem worden geïntegreerd met alle kostenvoordelen van dien. Het systeem kan zelfs probleemloos samenwerken met bestaande surveillancesystemen en daarop een belangrijke verbetering of aanvulling vormen. Op dit moment bewijst DigiWatch zijn diensten al in verschillende markten zoals transport, de bankwereld, onderwijs en overheid.

DigiWatch is volledig digitaal en dat betekent dat beeld en geluid onder alle omstandigheden van uitstekende kwaliteit zijn en veilig worden opgeslagen op een server. Videobanden zijn verleden tijd. Geen gemis in de wetenschap dat banden kunnen breken, kwijtraken en dat naarmate de banden ouder worden, de beeldkwaliteit drastisch achteruit gaat. DigiWatch kan ook draadloos werken. Dat maakt het zeer eenvoudig observatiecamera s toe te voegen of juist te verwijderen. Het is mogelijk zowel netwerkcamera s als analoge camera s te gebruiken. De netwerkcamera s van DigiWatch zijn echter te prefereren.

Superieure digitale beeldkwaliteit onder alle omstandigheden

De camera s van DigiWatch zijn zo gevoelig dat de beeldkwaliteit ook onder slechte lichtcondities zeer goed is. Gebruikers van analoge systemen weten dat de beeldkwaliteit in veel gevallen te wensen over laat wat herkenning in geval van een calamiteit kan bemoeilijken. Digitale opslag betekent bovendien dat er eind gekomen is aan de constant verspringende frames van de analoge systemen die werken met time laps recorders. DigiWatch registreert aaneengesloten waardoor er normaal beeld ontstaat. Beelden van incidenten kunnen bovendien worden geprint en op een aparte digitale drager worden opgeslagen als bewijsmateriaal. Zoeken naar beelden is met DigiWatch ook zeer eenvoudig. Door simpelweg een aantal gegevens in te voeren zoals datum, tijd en cameranummer, zijn de beelden binnen enkele seconden boven water.

Bewegingsdetectie garandeert alertheid

DigiWatch werkt met bewegingsdetectie. Dat betekent dat er alleen wordt geregistreerd als er iets beweegt in de detectiezones van de camera s. Zo wordt voorkomen dat controlerend personeel naar een monitor moet staren waarop niets te zien is. Alertheid is dus gegarandeerd. Als het systeem registreert, is er iets aan de hand.

DigiWatch bewaakt, controleert en stuurt

DigiWatch kan ook stuursignalen verzenden. Zo kan op afstand een lamp worden bediend, een slagboom of deur worden geopend of gesloten. Het is ook mogelijk DigiWatch specifieke taken te laten uitvoeren zoals kentekenregistratie waarbij wel of geen toegang kan worden verleend. Ook kassaregistratie is mogelijk. Ongewone handelingen worden geregistreerd waarvan op het scherm melding wordt gemaakt. Toegangscontrole is ook mogelijk. Met een druk op de knop kan toegang worden verleend tot pand of bedrijfsterrein. MTI kan desgewenst bedrijfsspecifieke applicaties ontwikkelen en implementeren. MTI heeft zijn sporen verdiend in de hard- en software en draagt zorg voor de installatie en de after sales van DigiWatch.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht