Politie Gelderland-Midden

Arnhem - motorrijder gewond bij verkeersongeval Publicatiedatum: 16-10-2003

Bij een verkeersongeval tussen een motor en een personenauto op de Schelmseweg, ter hoogte van de Weg achter het Bos in Arnhem, is woensdagavond een motorrijder uit Westervoort gewond geraakt. Het slachtoffer, wiens leeftijd op dit moment nog niet bekend is, reed omstreeks zeven uur over de Schelmseweg, van de Waterbergseweg richting Apeldoornseweg. Ter hoogte van de kruising met de Weg achter het Bos naderde uit tegenovergestelde richting een auto, bestuurd door een 38-jarige man uit Arnhem. De automobilist sloeg op de kruising linksaf en had vermoedelijk de motorrijder over het hoofd gezien. De motorrijder botste vervolgens vol in de flank van de auto en liep ondermeer letsel op aan het gezicht en beide polsen. De gewonde Westervoorter is overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis. Bij de automobilist bleek geen sprake van drankgebruik. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Giesbeker aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 16-10-2003

De politie heeft woensdagmiddag op de Westervoortsedijk in Arnhem een 48-jarige automobilist aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Rond half vijf werd er bij de politie gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Westervoortsedijk. Toen de agenten bij het ongeval uit kwamen zagen zij net een wagen wegrijden. De bestuurder ervan, de 48-jarige Giesbeker, kon even verderop worden aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. De man moest een ademanalyse ondergaan maar verleende geen medewerking daarbij. Omdat de Giesbeker recentelijk al eerder was aangehouden met teveel drank op achter het stuur is diens rijbewijs ingevorderd. Bij het verkeersongeval was verder niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na auto-inbraak
Publicatiedatum: 16-10-2003

Op de Amsterdamseweg in zijn woonplaats is woensdagmiddag een 26-jarige Arnhemmer aangehouden als verdachte van een auto-inbraak. Omstanders, waaronder de eigenaar van de auto zelf, die getuige waren, grepen in en hielden de verdachte vast, waarna de politie gewaarschuwd werd. Die kon de man van de getuigen overnemen. De eigenaar, een 22-jarige man uit Herveld, deed aangifte. De verdachte Arnhemmer bekende later de inbraak en is met een dagvaarding heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---