Ingezonden persbericht


Persbericht

Information Builders versterkt integratiemogelijkheden met ETL Manager

Krachtige en flexibele data-architectuur ondersteunt onder meer U.S. Air Force, NASA, Moneris en ArvinMeritor

Amstelveen, 16 oktober 2003 - Information Builders, toonaangevend in enterprise business intelligence (EBI) en real-time Web reporting, biedt vanaf vandaag nieuwe integratiemogelijkheden binnen de business intelligence suite. Nieuw is ook ETL Manager, de Information Builders oplossing voor het extraheren, transformeren en laden van data vanuit verschillende bronnen naar een centrale data-opslagstructuur.

Recente overnames in de business intelligence markt onderstrepen de wens van klanten om zaken te doen met één aanbieder die een complete, geïntegreerde business intelligence oplossing biedt. Terwijl andere bedrijven in de markt bezig zijn met overnames van tools en losstaande oplossingen om aan deze wens te voldoen, biedt Information Builders nu al - als enige - een complete, integrale oplossing. Het business intelligence en data management platform van Information Builders omvat onder meer: ETL Manager, Metadata Manager, Resource Analyzer en Governor.

"Organisaties hebben steeds meer soorten data, applicaties en informatie te managen. Ze zijn op zoek naar een effectieve manier om al hun informatie te benutten", zegt Gerald Cohen, CEO van Information Builders. "Information Builders biedt een flexibele data architectuur die de uiteenlopende informatiebehoeften volledig afdekt. Of het nu gaat om bedrijfsbrede business intelligence, real-time reporting, het monitoren van business processen of de integratie van applicaties."

Zenuwcentrum voor Business Intelligence

Organisaties zijn op zoek naar een business intelligence platform dat ETL (extraction-transfer-loading) en integratiefunctionaliteit biedt. Zo kunnen ze meer halen uit hun huidige investeringen in infrastructuur en kunnen ze hun bedrijfsprocessen optimaal automatiseren.

ETL Manager is een krachtige en complete set van geautomatiseerde tools, waarmee de ontwikkeling en het beheer van datawarehouses, datamarts en ODS (operational data stores) aanzienlijk wordt vereenvoudigd. ETL Manager wordt out-of-the-box aangeboden met kant en klare transformatie-opties. Het biedt connectiviteit met een groot aantal databronnen en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Dankzij de adaptertechnologie van dochterbedrijf iWay Software biedt ETL Manager toegang tot en migratie-mogelijkheden voor alle mogelijke bedrijfsdata.

"Aanbieders zoals Business Objects en Cognos hebben technologie aangekocht om aan klanten een complete oplossing te kunnen aanbieden. Hierbij hebben ze het 'proprietary' gemaakt", aldus Gerald Cohen, CEO van Information Builders. "Information Builders heeft een ETL-oplossing ontwikkeld die werkt met onze WebFOCUS-suite, maar ook met technologie van andere aanbieders. Zo geven we organisaties meer vrijheid in hun beslissingen over IT-investeringen."

Hoe werkt dit in de praktijk?

NASA's Shuttle Processing Directorate stond voor de uitdaging om zeven verschillende databronnen en vijf operating systemen te integreren.

"Veel van de data waar we toegang toe moeten krijgen, is niet in eigendom van NASA. De eigenaars van deze data moesten dus vertrouwen hebben in het systeem dat we zouden kiezen, zodat ze ons die toegang via het systeem zouden verschaffen", zegt Ron Phelps, project manager en vroegere Shuttle Test Director van het Kennedy Space Center. "We zochten een systeem dat de juiste business intelligence rapporten kan maken uit al deze data, in 15 seconden of minder. Een belangrijke voorwaarde was ook dat het systeem met ons mee kan groeien wanneer dat nodig is."

Real-Time Data Toegang

Volgens een Gartner rapport (juni 2003) is bedrijfsbrede toegang tot business intelligence data een top-prioriteit voor veel organisaties. WebFOCUS ondersteunt meer dan 90 unieke data typen, waarbij de data in real-time vanuit meerdere bronnen kunnen worden opgehaald. Met de plug-and-play adapters van het dochterbedrijf van Information Builders, iWay Software, kunnen bedrijven snel en efficiënt toegang krijgen tot een applicatie, platform, datastructuur of bericht type. Ongeacht de locatie van de data in de organisatie en de leverancier van het betreffende systeem. Wanneer deze informatie eenmaal is verkregen, kan deze worden gebruikt en hergebruikt voor verschillende doeleinden. Niet alleen op het gebied van business intelligence, maar ook voor EAI, applicatie ontwikkeling en data warehousing.

Dankzij WebFOCUS beschikt ArvinMeritor over een centrale rapportage-portal voor gebruikers in de hele wereldwijde organisatie. Vanuit deze webportal hebben deze gebruikers toegang tot de diverse aangesloten platformen en datastructuren. WebFOCUS wordt daarnaast door ArvinMeritor gebruikt voor het beheer van B-to-B e-commerce applicaties voor leveranciers en klanten. Datatoegang en dataconversie vanuit de diverse back-end databases wordt geregeld met behulp van de integratietechnologie van iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders.

Het volledige (Engelstalige) persbericht vindt u op: http://www.informationbuilders.com/press/09_09_03_arvin.html

Information Builders

Information Builders is toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time rapporting via het Web. De ongeëvenaard betrouwbare en flexibele WebFOCUS software voorziet in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users, tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS organisaties in staat al hun informatie te benutten door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Door GartnerGroup omschreven als rock of Business Intelligence heeft Information Builders vanaf 1975 met succes software en diensten van hoge kwaliteit geleverd aan meer dan 11.000 klanten overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, telt 1.750 medewerkers in 90 vestigingen wereldwijd en heeft meer dan 350 business partners. Het realiseerde in 2002 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis

Information Builders

+31 (0)20 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo.loth@loth.nl

# # #