Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 oktober 2003

Brandstichting opgelost

Met de aanhouding van drie jongens uit Rijssen op woensdag 15 oktober heeft de politie de pogingen tot brandstichtingen op 28 juli jl. bij de Syrisch Orthodoxe kerk in Rijssen opgelost.

Rijssen

De drie verdachten respectievelijk 15, 16 en 17 jaar oud, hebben deze poging tot brandstichting bekend. De drie verdachten maken deel uit van een groepje jongeren uit Rijssen, waarvan eerder twee andere jongens waren aangehouden wegens de poging tot brandstichting op 6 september jl. De aanleiding tot deze brandstichtingen ligt in een eerder conflict tussen deze groep jongeren en een groepje Syrische jongeren uit Rijssen. De politie hoopt met deze en eerdere aanhoudingen de onrust met betrekking tot mogelijke racistische motieven richting Syrisch Orthodoxe gemeenschap weg te nemen. De drie verdachten blijven in hechtenis tot hun voorgeleiding voor de kinderrechter op vrijdag 17 oktober. (bps: 03-099234)

Verzorgend personeel mishandeld

Op 15 oktober werd in een zorgcentrum aan de Klaashuisstraat een medewerkster mishandeld door de zoon van een bewoonster. De 44-jarige verdachte werd op donderdagnacht rond 00.45 uur in zijn woning in Haaksbergen aangehouden.

Haaksbergen

De verdachte bezocht zijn moeder en beklaagde zich over haar verzorging tegenover een 43-jarige medewerkster. Omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde, reageerde het personeelslid hier wat matig op. De verdachte begon zich daarna steeds vervelender te gedragen en uiteindelijk sloeg hij de 43-jarige vrouw meerdere keren op haar lichaam. De vrouw vluchtte de kamer uit en werd achterna gezeten door de verdachte. Ze wist zich op te sluiten in een toiletruimte en zo aan haar belager te ontkomen. De verdachte verliet daarna het pand. Hij werd niet meer aangetroffen totdat de politie hem in zijn woning die nacht kon aanhouden. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 03-135972)

Bedrijfsinbraak

In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 oktober vond een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Kopersteden in Enschede. Daarbij werd een onbekende hoeveelheid computerapparatuur weggenomen.

Enschede

Nadat een hekwerk naast het pand werd opengeknipt kon de dader(s) op het bedrijfsterrein komen. In de damwanden (buitenmuren) werden gaten gemaakt waarop toegang werd verkregen tot het pand. Meerdere computers en apparatuur werden weggenomen. De totale omvang is nog niet bekend. Op 12 september jl. vond een soortgelijke inbraak plaats in dit bedrijf. (bps: 03-136057)

Rijden met slok op

Op woensdag 15 oktober omstreeks 23.00 uur werd een 35-jarige automobilist uit Delft op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo tijdens controle betrapt op alcoholgebruik.

Almelo

De verdachte werd aangehouden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,76 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur. Daarnaast bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs, waarvoor afzonderlijk proces-verbaal wordt opgemaakt. De eigenaar van de auto zat als bijrijder in de auto had eveneens alcohol gedronken. Hij zou op zijn maat wachten. Bij terugkomst echter was de auto verdwenen. Kort daarna werd de 35-jarige door de inzittende van deze auto opgepikt, waarna de politie een nader onderzoek instelde naar de bestuurder. Bij controle bleek een derde persoon achter het stuur te zitten. Deze man, een 37-jarige man uit Marum bleek eveneens niet in het bezit van een geldig rijbewijs en kreeg dus ook een proces-verbaal. (bps: 03-135971)

Diefstal marktwagen

Een 35-jarige Enschedeër deed aangifte van diefstal van zijn marktwagen. Deze werd tussen vrijdag 10 en woensdag 15 oktober weggenomen vanaf de Twekkelerbeekweg in Enschede.

Enschede

De marktwagen stond geparkeerd in de berm van genoemde weg. Het betreft een gesloten wagen, kenteken VB-XV-08, geel/groen van kleur. De wagen was ten tijde van de diefstal leeg. (bps: 03-135700)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --