Het Nederlandse Rode Kruis

16 oktober 2003
Martinair, het Rode Kruis en Jamai met gehandicapten naar Mallorca

Op het strand

Jamai, de winnaar van Idols, vloog op woensdag 15 oktober mee met vijftig vakantiegasten van het Nederlandse Rode Kruis naar Mallorca. Voor veel deelnemers was het de eerste keer dat zij een vliegreis maken. Ze zijn aangewezen op rolstoelgebruik en kunnen niet mee met een normale vlucht. Maar deze keer stonden er ruim dertig vrijwilligers van het Nederlandse en het Spaanse Rode Kruis klaar om hen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Meeswingen
De deelnemers varieerden in leeftijd van 17 tot 85 jaar en kwamen uit het hele land. In Palma Nova kregen ze een buffet aangeboden. Jamai trad voor ze op. Hits zoals ´Step right up´en ´Walk in the room´ vielen in de smaak bij de gehandicapten, die enthousiast meeswingden in hun rolstoel. "Deze mensen een leuke dag bezorgen, is wel het minste dat ik kan doen", vindt Jamai.

Pootje baden

Wendy (links) en Saskia met Jamai

Later werd de boulevard bezocht om te winkelen en uit te waaien. Wie dat wilde, werd bovendien geholpen bij het pootje baden in zee. "Echt geweldig!", zegt Saskia de Mulder (24). "Echt een heerlijke dag!"

Deze dagtocht voor chronisch zieken en gehandicapten vindt jaarlijks plaats en kent een lange traditie: het is inmiddels de 33ste maal dat deze wordt georganiseerd. De vlucht wordt aangeboden door Martinair.

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank

* Wilt ook mee op vakantie? Zoek het Rode Kruis bij ú in de buurt.