Gemeente Alkmaar


Wethouder Van Vliet doet opent voetbalveldjes in Overdie

Alkmaar, 10 oktober 2003

Op vrijdag 17 oktober om 12.00 en om 12.30 uur, opent wethouder Van Vliet twee voetbalveldjes in Overdie. Tienercentrum Foxy organiseert om 12.00 uur een voetbaltoernooitje op het veld aan de Melis Stokelaan en Tienercentrum Ons Stekkie organiseert om 12.30 uur een toernooitje op het veld aan de Karel Doormankade. Wethouder Van Vliet zal een balletje mee trappen.

De reden van het toernooi is dat beide velden zijn opgeknapt en het veld aan de Melis Stokelaan is uitgebreid. Het onverharde veld is omgezet in twee verharde velden voor 'pana knockout'. Dat is een spel dat je twee tegen twee speelt, een veelgehoorde wens van de tieners. Op beide plekken zijn stevige hekken en nieuw materiaal geplaatst.

Speelplan 10+
De veldjes zijn opgeknapt met geld van Speelplan 10+. In het Speelplan 10+ realiseert de gemeente voorzieningen vóór, door en mét jongeren. Het is een spel waarbij jongeren keuzes moeten maken over vrijetijdsplekken in hun wijk, bijvoorbeeld een skatebaan, een straathockeyveld of een nieuwe hangplek. Hierbij moeten zij onder meer rekening houden met de kosten, met het aantal jongeren dat gebruik gaat maken van de voorziening en met de duurzaamheid van de voorziening.

10 oktober 2003