Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-10-2003

Televisie
CATHERINE GAAT VERDER
Uitzending vrijdag 17 oktober
Nederland 2 ­ 23.31 uur

CATHERINE KEYL LOGEERT BIJ ROTTERDAMSE JUNKS

Catherine Keyl stapt een paar dagen in het leven van een junk. In de aflevering van het TROS-programma CATHERINE GAAT VERDER van vrijdag 17 oktober a.s. eet ze met drugsverslaafden, gaat samen met hen aan het werk en brengt zelfs de nacht met hen door.

Drugsverslaafden. Iedereen komt ze wel eens tegen. Ze houden zich op in en rond stations, dealen op straat, jatten je fiets of breken je auto open. Niet echt mensen bij wie je graag eens een paar dagen zou willen bivakkeren. Catherine doet dat wel.

Ze trekt in Rotterdam tijdelijk in bij de bewoners van Nora's Nest. Dit huis heeft Nora Storm zo ingericht dat ze er samen met een aantal junks kan leven. "Wat voor mensen zijn het, die verslaafd raken?" "Waarom begin je met drugs?" En "hoe loopt het uit de hand?", vraagt Catherine zich af. De bewoners vertellen hoe ze verslaafd zijn geraakt en terechtkwamen in de vicieuze cirkel van rondzwerven, mensen overvallen en dope scoren.

In Nora's Nest proberen de junks weer op het rechte pad te komen. Geen verwaarlozing meer, maar samen koken en schoonmaken. Niet meer stelen, maar aan het werk gaan. Dat is de bedoeling. Toch houden ze niet op met drugs gebruiken. Catherine zit erbij als ze hun cocaïne en heroïne klaarmaken en oproken.

In aflevering 8 van vrijdag 24 oktober ontmoet Catherine de Nederlands kampioen freefight Dave Vader.



Ingezonden persbericht