RVU

747AM P E R S B E R I C H T

PB 1017 Hilversum, 15 oktober 2003

DE CONFRONTATIE

- Moet de jeugdzorg verder worden ontmanteld? -

VRIJDAG 17 OKTOBER 2003 VAN 13.30-14.00 UUR, RVU / 747AM

De hele week was het RVU-team van Halte 747AM in jeugddorp De Glind bij Barneveld. Een dorp waar bijna ieder huis en ieder gebouw te maken heeft met jeugdzorg. Met pleeg- en probleemkinderen uit het hele land als belangrijkste bewoners, en volwassenen met beroepen als pleegouder, boer of therapeut. Maar het moet allemaal anders in de jeugdzorg. De Glind mag van de overheid straks alleen nog kinderen uit de regio opnemen. Het oude ideaal moet aangepast worden aan het moderne beleid.

De jeugdzorg voor bij pleegouders geplaatste zeer moeilijk opvoedbare kinderen, mag niet verder worden ontmanteld. Zorg zoals deze nu wordt verleend in De Glind moet in deze vorm gehandhaafd blijven. O.l.v. Ben Kolster discussiëren hierover met elkaar:


* Henk Reimert, Directeur van Stichting Bredevoort;


* Dr. Carol van Nijnatten, Ontwikkelingspsycholoog verbonden aan de Universiteit van Utrecht en daarnaast part-time pleegouder in De Glind;


* Goskun Çörüz, Tweede Kamerlid voor het CDA, woordvoerder Jeugdzorg en Criminaliteit.

Presentatie: Ben Kolster
Redactie: Annette van den Berg

halte747am.nl
confrontatie@rvu.nl

De Confrontatie is een rechtstreeks RVU-discussieprogramma onder leiding van Ben Kolster, dat thematisch aansluit bij het programma Halte 747AM en waarin enkele gasten discussiëren over een belangwekkend maatschappelijk onderwerp.

Met vriendelijke groet,

Monique Calis
RVU /// educatieve omroep
Afdeling Communicatie

---
(T) 035 - 677 1461 (di t.m. vrij)
(F) 035 - 677 1409
(E) monique.calis@rvu.nl
(W) http://www.rvu.nl

---