PERSBERICHT
16/10/2003

Vanaf 17 oktober verkrijgbaar bij de boekhandel... 'Smart cooking 2' van julius jaspers

Smart Cooking 2 is uit! Vanaf 17 oktober is dit kookboek, een ideaal naslagwerk voor de slimme gastheer m/v, verkrijgbaar bij de betere boekwinkel. Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten kunnen aan de slag met de verrassende recepten van voormalig traiteur/cateraar én auteur Julius Jaspers. 'Smart Cooking 2' is het vervolg op zijn succesvolle eerste boek 'Smart Cooking', waarmee hij de Gouden Garde voor het beste Nederlandstalige kookboek 2003 in de wacht sleepte.

Het geheim zit 'm bij zijn 'Smart Cooking' in de voorbereiding. Koken is volgens Jaspers 'entertainen' en niet de hele avond in de keuken staan terwijl je gasten aan tafel zitten. Juist de handelingen vooraf zijn essentieel, zodat tijdens lunch of diner nog maar vijf minuten per gang gekookt hoeft te worden. "Het klinkt simpel, en dat is het ook!". Julius, tevens eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen: "Om een misverstand uit de weg te helpen: ik heb niet alles zelf bedacht. Wat ik wél gedaan heb, is de receptuur verbouwen naar een redelijke voorbereidingstijd en een korte afmaaktijd. Smart dus!"

'Smart Cooking 2' bestaat uit twaalf hoofdstukken en is onderverdeeld in: snacks, koud voor, soep, warm voor, vis hoofd, vlees hoofd, stoof, groenten, sauzen, zoet, taart en dranken. Met gemiddeld tien recepten per hoofdstuk is er veel keuze en de mooie sfeerfoto's geven een goede indruk van de gerechten. Nieuw in 'Smart Cooking 2' zijn de recepten van beroemde gast-koks. Zo staan er bijdragen in van de wereldberoemde patron/cuisinier Ferran Adrià van het Spaanse sterrenrestaurant El Bulli, Peter Lute van Lute in Amstelveen, Paul Fagel van het Arsenaal in Naarden en Joop Braakhekke van Le Garage in Amsterdam. Uitgebreide wijnadviezen worden gegeven door Nico McGough, oprichter van de Gouden Ton Groep, Residence wijnen en de Wijnkrant

Smart Cooking 2
Prijs: EUR 25,- (incl. BTW)
ISBN: 90 66 112891
Vanaf 17 oktober 2003 verkrijgbaar bij de erkende boekhandel en alle vestigingen van Studio Bazar.