Politie Amsterdam-Amstelland

Geweld tegen politie

17-10-2003. Woensdagavond heeft de politie in Osdorp drie jongeren gearresteerd voor openlijke geweldpleging. De jongens vielen agenten aan die reageerden op een melding dat er vernielingen aan een Veiligheidssteunpunt dreigden te worden gepleegd.

De agenten rukten direct uit na de melding. Daarbij speelde een rol dat er kortgeleden ruiten waren ingegooid. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze bij het steunpunt circa tien jongeren aan die zich al snel recalcitrant begonnen te gedragen en zich tegen hen keerden toen omstanders zich met het incident bemoeiden. Eén agent werd beetgepakt en geduwd. De andere agent schoot zijn collega te hulp en werd door een jongen bij zijn keel gegrepen. Er ontstond een grimmige sfeer. Een motoragent moest het daarbij ook ontgelden en werd bij de keel gegrepen. De politie beëindigde de problemen en arresteerde drie van de amokmakers.

---

Geef uw mening

Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.

---

Overval in woning

17-10-2003. Gistermiddag rond vijf uur werd een 76-jarige vrouw in haar woning aan de Turnerstraat overvallen door twee vrouwen. Het slachtoffer raakte lichtgewond. De woning werd doorzocht en meerdere goederen werden uit de woning meegenomen.

Er werd aangebeld, de vrouw deed open en werd onmiddellijk door haar belagers overvallen. Een van de vrouwen sloeg en schopte het slachtoffer en sleepte de vrouw aan haar haren door het huis. De daders doorzochten het huis. Met diverse spullen uit de woning vertrokken de overvallers in onbekende richting. Het slachtoffer kon via haar buren de politie in kennis stellen.

Tot op heden zijn de daders van deze brute overval spoorloos. De politie zoekt getuigen en/of mensen die informatie hebben die kan leiden tot de oplossing van dit misdrijf. Zij kunnen zich melden bij de recherche van het politiebureau Van Leijenberghlaan via telefoonnummer (0900) 88 44. Signalementen

Dader 1

Vrouw

Leeftijd ongeveer 25/27 jaar

Lengte ongeveer 1.60 meter
Breed postuur
Zwart, steil, halflang haar
Gekleed in een glimmend donkerbruin jack
Dader 2
Licht getinte vrouw
Leeftijd ongeveer 20/25 jaar
Lengte ongeveer 1.70 meter
Normaal tot slank postuur
Lichtblauwe bovenkleding
Wildplasser steekt voorbijganger

14-10-2003. Vannacht werd een 44-jarige man in zijn hand gestoken toen hij een wildplasser aansprak. Toen de voorbijganger die zijn hond uitliet iets zei, werd de onverlaat agressief en trok hij een mes. Het slachtoffer raakte hierdoor gewond aan zijn hand. De verdachte verdween vervolgens in de richting van de Kostverlorenkade en is sindsdien spoorloos. De politie zoekt getuigen en / of mensen die informatie hebben die kan leiden tot de oplossing van dit misdrijf. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau Oud-West via het telefoonnummer: (0900) 8844

Signalement wildplasser

Negroïde man

Ongeveer 35 tot 40 jaar oud

Lengte ongeveer 1.85 meter

Ringbaardje

Kort krullend zwart haar
Spijkerbroek
Groene legerjas