Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 oktober 2003

Verkeersongeval met alcoholgebruik

Nadat een 35-jarige automobiliste uit Heemserveen met haar auto op een voorganger was gereden werd bij haar alcoholgebruik geconstateerd.

Enschede

De 35-jarige reed op vrijdag 17 oktober omstreeks 00.15 uur over de Molenstraat. Een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 68-jarige Oldenzaler sloeg op de kruising met de Oldenzaalsestraat links af. De 35-jarige bemerkte dit te laat en reed er achterop. Er werd een ademtest afgenomen, waarvan de uitslag 0,55 o/oo was. Ze kreeg hiervoor een proces-verbaal. (bps: 03-136451)

Fietser gewond na aanrijding

Op woensdag 16 oktober omstreeks 17.42 uur vond een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietsster. De fietsster brak daarbij haar pols.i

Enschede

Een 32-jarige Enschedese automobiliste reed over de Zweringweg en verleende op de kruising met de JHW Robersstraat/Egstraat geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 40-jarige Enschedese fietsster. De fietsster werd bij de aanrijding door de auto geschept en kwam via de voorruit op het wegdek terecht. Ze werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat haar pols op twee plaatsen was gebroken. (bps: 03-136338)

Automobilist onder invloed

Tijdens controle werd bij een 35-jarige Enschedeër alcoholgebruik geconstateerd. Bij zijn aanhouding gaf hij ook nog eens een valse naam op.

Enschede

Op donderdag 16 oktober omstreeks 12.35 uur werd de automobilist op de Lage Bothofstraat gecontroleerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 o/oo. Uit controle bleek dat de verdachte een valse naam op had gegeven. Tevens bleek dat hij een ontzegging had van de rijbevoegdheid. De nodige procesverbalen worden opgemaakt. (bps: 03-136148)

Zinloos geweld

Een 15-jarige jongen uit Enschede werd zonder aanleiding aangesproken en in zijn gezicht geslagen door een hem onbekende jongen. Hierdoor liep hij letsel op.

Enschede

De 15-jarige fietste op woensdag 15 oktober omstreeks 16.30 uur met een paar kennissen over de Emmastraat. Hij werd ingehaald door een groepje jongelui, twee jongens en twee meisjes op de fiets. Een van deze jongens sneed hem de weg af en dwong hem zo tot stoppen. De jongen maakte een opmerking tegen de 15-jarige en sloeg hem vervolgens zonder enige aanleiding vol in zijn gezicht. Daarna fietste het groepje verder in de richting van de kermis. De 15-jarige raakte gewond aan zijn boven- en onderlip en twee tanden raakten los. Hij heeft op donderdag 16 oktober hiervan aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. Als signalement van de dader meldt hij dat het gaat om een jongen met Zuideuropees/Noordafrikaans uiterlijk, 14/15 jaar oud, 1.60m lang en normaal postuur. Hij droeg een Nike basebalcap. (bps: 03-135840)

Verzet tegen aanhouding

Op vrijdag 17 oktober omstreeks 03.47 uur werd een automobilist gecontroleerd op alcoholgebruik nadat hij vanaf een café was gekomen en in zijn auto wegreed. Hij pleegde hierbij veel verzet, waarbij zijn passagier zich eveneens mengde. Beiden werden aangehouden en opgesloten.

Almelo

Bij de automobilist, een 43-jarige Almeloër, werd alcoholgebruik geconstateerd. Hij weigerde echter mee te gaan naar het bureau en verzette zich hevig. Toen ook zijn passagier, een 54-jarige Almeloër zich met de aanhouding ging bemoeien heeft de politie geweld moeten gebruiken om het verzet te breken. Beide mannen zijn daarop aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Tijdens dit voorval werden de politiemensen herhaaldelijk door beide verdachten beledigd. De 43-jarige blies een uitslag van 1,34 o/oo en werd daarna ter ontnuchtering opgesloten. Hij zal bekeurd worden ter zake belediging, rijden onder invloed en verzet bij aanhouding. De 54-jarige werd eveneens opgesloten. Hij kan processen-verbaal tegemoet zien van ambtsbelemmering, belediging en openbare dronkenschap. (bps: 03-136471)

Drugsgebruiker aangehouden

Op vrijdag 17 oktober omstreeks 00.17 uur werd een man in een horecagelegenheid aangehouden door personeel nadat hij was betrapt op gebruik van harddrugs.

Hengelo

De politie trof bij de man twee lege zakjes aan met een restant wit poeder. De verdachte, een 24-jarige Hengeloër werd daarop aangehouden. Aan het bureau bleek dat de verdachte ook nog een boete had openstaan van 950 euro of 18 dagen hechtenis. Hij werd daarop opgesloten. (bps: 03-136452)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --