Drempels weg


Na campagne in Drenthe: elf nieuwe intentieverklaringen!

17-10-2003
Bron: Drempels Weg
De campagne in Drenthe zit er op. In de prachtige raadszaal van Assen onthief loco-burgemeester Van Hooft de ambassadeurs van hun functie. Dit gebeurde onder toeziend oog van vertegenwoordigers van elf organisaties die een intentieverklaring tekenden, waarmee de teller op 278 gebracht is.

Helaas kon ambassadeur Gerda Otter door ziekte niet aanwezig zijn op de slotbijeenkomst van de campagne in Drenthe. Ook de burgemeester was verhinderd. Loco-burgemeester Van Hooft fungeerde nu als gastheer. Deze vertelde het aanwezige publiek over de ontwikkeling die hij persoonlijk meemaakte. ,In het begin moesten we bedrijven overhalen op internet aanwezig te zijn, vertelde hij ,nu is aanwezigheid niet genoeg, maar moet ook de website toegankelijk zijn.'

Die mening werd door de aanwezige vertegenwoordigers van Drenthse organisaties gedeeld. Hoewel een groot aantal van hen persoonlijk niet opgegroeid is met internet en minder affiniteit met het medium heeft, was iedereen het er over eens dat als je informatie aanbiedt via internet deze toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Noorder Dierenpark
Een bijzondere ondertekenaar was het Noorder Dierenpark. Het park werkt al jaren aan een optimale toegankelijkheid van het park zelf en is daarin vooruitstrevend. Aan het toegankelijk maken van de website was nog niet gedacht, maar nu Drempels Weg daar aandacht voor gevraagd heeft, wordt daar direct aan gewerkt. De inspanningen van onze ambassadeurs zijn dus niet voor niets geweest! We zijn trots op de behaalde resultaten, zowel qua persaandacht als aantal intentieverklaringen.