Dienstenbond CNV

Reactie AH na kritiek CNV op nieuwe rooster DC Geldermalsen 13-10-2003

Wij hebben u onlangs geïnformeerd over het standpunt van CNV Dienstenbond met betrekking tot de brief inzake DDA-roosters. Ook hadden wij een brief geschreven aan de heer Eygenraam van het LDC in Geldermalsen. Hij heeft mij als volgt geantwoord.

Akkoord gaan met andere werktijden
In de brief die u voor akkoord moet tekenen, staat ook de zinsnede dat u nu reeds akkoord zou gaan met eventuele roosterwijzigingen in de toekomst. Wij hebben u al laten weten dat u daarmee niet akkoord hoeft te gaan. Als AH de werktijden wil veranderen, is instemming van de OR nodig en instemming van u en/of de vakbond.
De heer Eygenraam heeft laten weten dat hij begrijpt wat onze kritiek is en dat hij ermee instemt als op dit punt alleen voor gezien getekend wordt. Ik raad u dan ook aan om naast die alinea in de brief van 30 september te zetten 'voor gezien' en daarnaast uw handtekening. Wij zullen bij AH Distributie landelijk aankaarten dat deze standaardzin naar onze mening uit de brieven verwijderd moet worden.

Overigens hebben we een kopie gekregen van de memo die de heer Eygenraam op 7 oktober jl. aan alle medewerkers die betrokken zijn bij de DDA-wijziging heeft gestuurd. Daarin wordt het bovenstaande bevestigd.

Vervallen toeslag code 166
Dit is inderdaad de toeslag waarover in de CAO op blz. 108 en 109 wordt gesproken (garantieregeling als gevolg van lagere matrix per juli 1999). Volgens AH is gebleken dat veel medewerkers deze toeslag nog ontvangen, terwijl er al enkele jaren geen recht meer op zou bestaan, omdat er al eerder een roosterwijziging heeft plaatsgevonden en/of omdat u een bonus zou hebben gehad voor een roosterwijziging. Ook zegt AH dat veel (vrijwel alle) medewerkers inmiddels een hogere toeslag hebben dan de toeslag in 1999 en dat er dus niets gecompenseerd hoeft te worden.
Ik kan hier vandaan niet beoordelen of dit klopt of niet. Dat kunt u zelf wel. Wilt u dus nagaan of u sinds 1999 een roosterwijziging hebt gehad (anders dan die van nu) en of u een bonus hebt ontvangen omdat u in een ander rooster bent gaan werken? U kunt mij daarover per email of brief informeren.
Hieronder staat het adres.

Vragen of informatie?
U kunt met vragen of informatie contact opnemen met uw bestuurder Aletta Bulsink, CNV Dienstenbond, kantoor Apeldoorn, Postbus 1293, 7301 BM Apeldoorn. Het faxnummer is (055)52203 85. Emailen kan ook: a.bulsink@cnvdibo.nl. Wilt u er dan bijzetten dat de mail bedoeld is voor Aletta Bulsink, dan komt het bij de juiste persoon.