Ingezonden persbericht


Informatica verslaat Cognos, MicroStrategy, Information Builders en Actuate met laagste TCO voor BI in meest voorkomende scenario s

PowerAnalyzer laagste total cost of ownership in benchmark onderzoek van Ventana Research

Nieuwegein, 17 oktober 2003 - Informatica PowerAnalyzer, het business intelligence platform van Informatica, heeft van de grote business intelligence vendors de laagste overall total cost of ownership (TCO) in de meest voorkomende scenario s, zo blijkt uit een onderzoek van Ventana Research uit Belmont, Californië. In het onderzoeksrapport, Total Cost of Ownership for Business Intelligence and Performance Management (september 2003), heeft Informatica PowerAnalyzer de laagste TCO in de belangrijkste kerncompetenties die vereist zijn voor een uitgebreide business intelligence oplossing.

Daaronder vallen schaalbare ad-hoc query en analyse, dashboards, ingebouwde Excel-toepassingen en robuuste extranet functionaliteiten via portal integratie en informatie collaboratie. PowerAnalyzer behaalde de laagste TCO in 38% van Ventana s onderzochte scenario s, 13% meer dan de vendor die als tweede eindigde. Informatica blonk uit in scenario s met ad hoc ROLAP en portal integratie voor 10.000 gebruikers, waarin PowerAnalyzer s TCO respectievelijk $1.2 en $1.5 miljoen lager was dan die van de duurste vendor.

TCO is een belangrijke en bruikbare methode om business intelligence te managen, aldus Eric Rogge, vice president en research director business intelligence bij Ventana Research. Informatica heeft een bewezen lagere cost of ownership in grootschalige omgevingen waar gebruikers-georiënteerde spreadsheets, dashboards en agents voor 1.000 gebruikers nodig zijn. Dit geldt ook voor ad-hoc ROLAP, informatie collaboratie en portals voor zowel 1.000 als 10.000 gebruikers. Deze lage kosten komen voort uit het efficiënte gebruik van hardware, aantrekkelijke software prijzen, intuïtieve software functionaliteit en lage trainingskosten.

Actuate, Cognos, Informatica, Information Builders en MicroStrategy namen deel aan het onderzoek, waarbij zij toestemming gaven voor een onafhankelijke TCO-audit voor hun software. Andere vendors hebben de uitnodiging om deel te nemen afgeslagen. Ventana beoordeelde hardware, software en personeelskosten voor elke vendor met scenario s voor 1.000 en 10.000 gebruikers. In het onderzoek werd gekeken naar onderdelen als installatie, configuratie, onderhoud, training, administratie en ondersteuning voor eindgebruikers, de software draaide op Microsoft Windows en/of UNIX omgevingen.

Dit vergelijkend onderzoek erkent Informatica s unieke Internetgebaseerde BI platform als zeer geschikt voor moderne organisaties - voor een reductie van de administratie en een brede implementatie voor gebruikers op alle niveaus, aldus Sanjay Poonen, senior vice president worldwide marketing van Informatica. PowerAnalyzer biedt de meeste waarde met de laagste TCO in scenario s die gebaseerd zijn op de eisen van bedrijven voor een schaalbaar BI platform. Daarbij zijn er voor matige gebruikers dashboards, intelligent agents, informatie collaboratie, portals en extranets beschikbaar, en voor zogenaamde power users zijn er user-defined spreadsheets en ad-hoc ROLAP mogelijkheden.

Informatica PowerAnalyzer was recent finalist voor een eWeek Excellence Award en kreeg de score excellent voor gebruikersvriendelijkheid, capaciteit en interoperabiliteit in een product review van eWeek. Het is een business intelligence oplossing die snel en gemakkelijk ad-hoc query en reporting, analyses, embedded Excel, en collaboratieve analytics via out-of-the-box dashboards levert. PowerAnalyzer is het enige business intelligence platform met een enkelvoudige, unified server en een Internetcentrische architectuur ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid, schaalbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden dat de laagste cost of ownership en de snelste return-on-investment garandeert.

Het rapport Total Cost of Ownership for Business Intelligence and Performance Management Solutions is te verkrijgen via www.ventanaresearch.com.

Over Ventana Research
Ventana Research is een belangrijke onderzoeks- en adviesorganisatie die geloofwaardige en objectieve inzichten wil verschaffen en opleidt in best practices, methodologieën en technologieën die organisaties helpen om informatie bruikbaar te maken en bronnen te gebruiken voor business performance management. Ventana Research doet kwantitatief en kwalitatief onderzoek en biedt een wijde range van diensten. In 2000 is het bedrijf opgericht onder de naam Full Circle Strategies. Het hoofdkantoor van Ventana Research is gevestigd in Belmont, California USA.

Over Informatica
Informatica (NASDAQ: INFA) is een marktleider op het gebied van Data Integratie- en Business Intelligence software. Informatica s software helpt multinationals bij het optimaliseren van hun bestaande informatie investeringen voor bedrijfsbreed inzicht. Zo helpen de tools om business performance en winstgevendheid te verhogen evenals het proactief managen van bedrijfsverplichtingen. Meer dan 1800 organisaties wereldwijd kozen al voor Informatica s allesomvattende platformen voor Data Integratie en Business Intelligence.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Informatica T +31 (0) 30-6086700 Maaike Hilbrand M +31 (0) 6-51553760 Marketing Manager Benelux E-mail mhilbrand@informatica.com