Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 17-10-2003 - 16.00 uur

Vrouw wegens vernieling en bedreiging aangehouden Heerhugowaard, donderdag 16 oktober 2003.
De politie heeft vandaag een 23-jarige vrouw uit Heerhugowaard aangehouden en verhoord. Zij gaf toe dat ze op dinsdag 23 september 2003 bij een kantoor van een woningbouwvereniging vernielingen had aangericht. De vrouw kwam niet in aanmerking voor een woning terwijl zij daar wel op had gerekend. Ze vernielde vervolgens in het kantoor een glazen vaas en schopte een waterautomaat omver. Voorts bedreigde ze het personeel. De vrouw is na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Motorfiets gestolen
Castricum, donderdag 16 oktober 2003.
Een eigenaar van een Harley Davidson keek vreemd op toen hij na een bezoekje van bijna twee uur aan een horecagelegenheid aan de Johannisweg terugkeerde en ontdekte dat zijn motor was weggenomen vanaf de parkeerplaats. Dit moet zijn gebeurd tussen 16.00 en 17.45 uur. De weggenomen motorfiets is paars van kleur en van het type FLHTCI Classic. De dagwaarde van het voertuig is zo'n 17.000 euro. De motor stond op slot.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, donderdag 16 oktober 2003.
Omstreeks 20.55 uur vond er op de kruising Koelmalaan-Hadewijchstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 20-jarige bestuurder van één van de auto's kwam vanaf de Hadewijchstraat en verleende op de kruising met de Koelmalaan geen vrije doorgang aan een automobilist uit Alkmaar (leeftijd nog onbekend). Deze kwam uit de richting van de Vondelstraat en ging in de richting van de Bestevaerstraat. De 20-jarige bestuurder maakte door de klap met zijn voertuig een draai van 360 graden en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit terecht. Hij werd met een hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd.

Inbraak woning, Brood weg
Heerhugowaard, donderdag 16 oktober 2003.
In de vroege avonduren is er ingebroken in een huis aan de Eroslaan. Met behulp van een steekvoorwerp werd een raam opengebroken. Hierna werd uit het huis een geldkist met zilveren sieraden en 2 horloges weggenomen. Voorts nam men een geldbedrag, een fotocamera en een schilderij van Herman Brood weg getiteld 'Lion King'. Het schilderij heeft een waarde van 4500 euro.

Zonder gordel.
Alkmaar, donderdag 16 oktober.
Op de Koelmalaan en op de Bergerweg in Bergen heeft de politie een controle gehouden. Er werd speciaal gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal werden 55 bestuurders beboet voor het niet dragen van de autogordel. De controles vonden plaats tussen 10.00 en 15.15 uur. Het is opmerkelijk dat één op de vijf mensen de reddende autogordel niet dragen. De politie ziet regelmatig dat kinderen 'los' op de achterbank zitten. Vooral bij korte ritten wordt de gordel vaak vergeten. Toch betekent een autogordel bij een ongeval het verschil tussen leven en dood, tussen gezond en gewond. Net als voorin is het ook achter in de auto verplicht om de autogordel te dragen als deze aanwezig is.

Drankrijder
Noord-Scharwoude, vrijdag 17 oktober 2003.
Omstreeks 02.15 uur controleerden agenten op de Schagerweg een 25-jarige automobilist uit Alkmaar op drankgebruik. De man blies aan het bureau 445 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Omstanders pakken sleutels van drankrijdster af Bergen, vrijdag 17 oktober 2003.
Omstreeks 13.40 uur reed een 59-jarige vrouw uit Bergen stomdronken weg met haar auto vanaf het Plein. Omstanders wisten haar staande te houden en de sleutel uit het contactslot van haar voertuig te halen. Hierna werd de vrouw overgedragen aan de politie. Zij blies aan het bureau 1025 ug/l (tot 220 toegestaan). Haar rijbewijs werd ingenomen.