EuroNext Brussel


PERSMEDEDELING Brussel, 17 oktober 2003 Embargo tot 17 oktober 2003, 17:40uur

De Algemene Vergadering van I.R.I.S. heeft de toestemming tot terugkoop van eigen aandelen, die was gegeven aan de Raad van Bestuur, vernieuwd

Brussel, 17 oktober 2003 ­ De beursgenoteerde Belgische onderneming I.R.I.S. (Euronext: IRI), marktleider in automatische documentherkenning (ADR), elektronisch documentenbeheer (EDM) en optische karakterherkenning (OCR), kondigt vandaag aan dat de buitengewone Algemene Vergadering van I.R.I.S. GROUP van 16 oktober 2003 aan de Raad van Bestuur de toestemming heeft gegeven om eigen aandelen terug te kopen, onder de volgende voorwaarden.

"De Raad van Bestuur mag, met naleving van de voorwaarden die voorzien zijn door de bedrijvencode, tijdens een periode van achttien maanden vanaf de publicatie in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van het verslag van de vergadering van zestien oktober tweeduizend en drie, overgaan tot aankoop of uitwisseling, tegen een prijs die niet lager of hoger mag liggen dan twintig (20) procent van de beurskoers die de transactie voorafgaat, van een maximum van honderdvijfenveertigduizend (145.000) eigen aandelen van het bedrijf die volledig vrijgemaakt zijn. De Raad van Bestuur heeft de toestemming om tijdens dezelfde periode door verkoop of uitwisseling de verworven aandelen over te dragen tegen een prijs die niet lager of hoger mag liggen dan twintig (20) procent van de beurskoers die de transactie voorafgaat. Zolang deze titels in het patrimonium van het bedrijf blijven, worden de stemrechten die ermee verbonden zijn opgeschort."

Een dergelijke toestemming werd al eerder gegeven, maar ze is onlangs vervallen.

In het verleden heeft het bedrijf slechts sporadisch eigen aandelen aangekocht en overgedragen, in het kader van een mandaat dat werd toegekend aan een beursmaatschappij om te grote koersschommelingen te vermijden op momenten waar het verschil tussen de vraagkoers (ask) en de biedkoers (bid) meer dan 5 % bedroeg. Zoals het jaarrapport van het boekjaar 2002 aangeeft, heeft I.R.I.S. Group NV in 2002 725 eigen aandelen aangekocht en opnieuw verkocht en had het bedrijf geen enkel eigen aandeel meer op 31 december 2002. De


aankoopprijs van deze eigen aandelen bedroeg (gemiddeld) 14,23 EUR, tegen een verkoopprijs van 15,60 EUR.

Pierre De Muelenaere, Voorzitter en gedelegeerd bestuurder (CEO), verklaart: "Ondanks moeilijke omstandigheden op de IT-markt is het management optimistisch wat de vooruitzichten van I.R.I.S. Group op middellange termijn betreft. De markt van Document to Knowledge waarop I.R.I.S. actief is, blijft houder en de kwaliteit van onze producten en projecten vormt een belangrijke troef. In dit opzicht, en rekening houdend met het feit dat I.R.I.S. momenteel noteert in de buurt van zijn eigen fondsen en dat het bedrijf geen schulden op lange termijn heeft, zouden de huidige koersen een goede investeringsmogelijkheid kunnen zijn."

"Een terugkoop van eigen aandelen door het bedrijf is absoluut te verenigen met het belang van de aandeelhouders van I.R.I.S. Zij hebben bovendien het voordeel dat ze bij het bedrijf een geïnteresseerde tegenpartij vinden." voegt Etienne Van de Kerckhove, CEO van I.R.I.S. Group, eraan toe. "Deze maatregel kan de liquiditeit van het I.R.I.S.-aandeel nog verbeteren - een aandeel dat al gunstig is in vergelijking met aandelen van bedrijven met een grotere beurskapitalisatie. Natuurlijk willen we de barrières en grenzen die wij hebben vooropgesteld niet prijsgeven, om het spel van vraag en aanbod op de beurs niet te verstoren."

Enkele woorden over I.R.I.S.

De Belgische onderneming Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) werd opgericht in 1987 en noteert op Euronext Brussels (IRI). I.R.I.S. is marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR - "Optical Character Recognition"), automatische formulierlectuur en elektronisch documentenbeheer.

In 2002 realiseerde I.R.I.S. Group een omzet van 41.646.974 . I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la-Neuve en Brussel (België), te Massy en Rueil-Malmaison (Frankrijk), in Luxemburg en te Delray Beach (VSA).

I.R.I.S. werd verkozen tot "Onderneming van het Jaar 2002" door het belgisch comite van de internationale wedstrijd "Entrepreneur of the Year".

Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen of producten surft u best naar de I.R.I.S. webstek http://www.irislink.com.

Hoe kunt u verdere informatie verkrijgen?

Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa
Perscontact: Viriginie Stainier
Tel: +32 (010) 48 74 38
Fax: +32 (010) 45 34 43
E-mail: virginie.stainier@irislink.com

Journalisten kunnen zich inschrijven op de Extranet website van I.R.I.S. door te klikken op de link http://www.irislink.com/partners/press/index.html. Ze zullen dan een persoonlijke login en een paswoord ontvangen dat hen toegang verleent tot de Extranet website van I.R.I.S. waar heel wat bedrijfs- en productinformatie beschikbaar is.




---- --