Ingezonden persbericht
'LEUKER DAN UIT ETEN,
SPANNENDER DAN UITGAAN,
GEWELDIG VOOR THUIS ...
WIJNWINKELEN BIJ TASTEWINE'

Aldus een van onze gasten. Mooier kunnen we het eigenlijk niet samenvatten.

We kunnen het wel een beetje proberen uit te leggen. Wijn wordt in Nederland vooral als product op zichzelf verkocht. Gelukkig kun je steeds vaker proeven voor je koopt. Zeldzaam zijn echter de gevallen waar je als consument wijn kunt proeven zoals hij thuis op tafel zou komen: met eten erbij, vrienden, sfeer en de hele ambiance die een 'lekkere tafel' nu eenmaal heeft.

TASTEWINE probeert de ideale wijnwinkel te zijn: een eettafel, van alle flessen proeven in verschillende combinaties met het eten, sfeer. Niet alleen woorden over wat je bij de wijn kunt eten, maar daadwerkelijke voorbeelden op je tong. We laten je 'voelen' dat combinaties van wijn met wat je eet bepalend zijn voor je stemming en de sfeer die ontstaat.
We helpen je zelf verder op weg om te experimenteren met combinaties van wijn bij wat je lekker vindt en passen bij het seizoen of een specifiek moment. Van die doorweekse dagen met weinig tijd maar wel 'zin-in-lekker'. Een kille, donkere dag of een zonnige en heldere. Een rotdag waarop je een opvrolijker nodig hebt, of juist iets heel intiems om je terug te trekken. Een hele avond met vrienden aan tafel. Zo'n moment thuis waarop je langzaam met z'n tweeën wilt inzakken.

Wijnwinkelen bij TASTEWINE is serieuze fun. Wat dat inhoudt moet je meemaken, omdat woorden de sfeer nu eenmaal niet dekken. Om je toch een idee te geven van wat je kunt verwachten:
* je gaat uit eten en ontmoet andere mensen aan een lange tafel
* je proeft heel uiteenlopende wijn-eet combinaties die je ook thuis kunt maken
* je maakt kennis met bijzondere wijnen die je anders waarschijnlijk nooit zou proeven
* je maakt het verhaal achter de wijn & het eten mee
* je ervaart wat smaakstijlen en combinaties doen voor je stemming en de sfeer aan tafel
* je doet inspiratie op waarmee je thuis jezelf en je vrienden kunt verrassen
* de avond wordt gepresenteerd door een van de leden van ons team van wijn- en eetprofessionals, dat o.m. bestaat uit enkele van
* Nederlands' leidende smaakspecialisten
Kortom: je eet, proeft, ervaart, wordt vermaakt, ontmoet anderen en leert spelenderwijs hoe je wijn trefzeker kunt kiezen bij wat je wilt eten.

de TASTETRIP en hoe je reserveert
Dat wijnwinkelen, 'tafeltheater' en wijn-eetcursus in één, in een uitstekend restaurant en voor een betaalbare prijs (¤ 39,50 voor 4/5 gangen inclusief 8 wijnen) noemen wij een TASTETRIP. Checken of je kunt en reserveren doe je via de agenda op www.tastewine.nl.

en dan de wijn ...
In iedere prijscategorie bieden we wijn die minstens een '8,5' scoort en een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Die score bepalen wij niet alleen, maar wordt verzorgd door een objectief panel, dat o.m. bestaat uit wijnjournalisten.

'natuurlijk lekker'
We kiezen voor 'natuurlijk lekker'. Dat betekent dat ons aanbod bestaat uit wijnen die gemaakt zijn met zo weinig mogelijk bestrijdings- en conserveringsmiddelen. Omdat steeds meer mensen willen weten hoe 'zuiver' een wijn is gemaakt terwijl zulke informatie zelden of nooit op een etiket staat, geven wij bij iedere wijn aan hoeveel bestrijdings- en conserveringsmiddelen zijn gebruikt bij teelt, vinificatie en botteling.

TASTEWINE
Inmiddels een begrip in Wassenaar en Utrecht, waar we werken met de jonge topkok Léon Mazairac. Vanaf november zijn we aanwezig in het biologische restaurant Groenland in Driebergen en bij 'jeune restaurateur de l'Europe' Marc Smeets in Den Haag. Vanaf begin 2004 komen er elders in de Randstad naar verwachting nog 2 locaties bij

Volg het TASTETRIP-programma en vind meer over ons op www.tastewine.nl

Voor vragen of nadere informatie: info@tastewine.nl
of
André Sauerbier T 070 - 3061 293 / M 06 - 4501 0718
Dick Veerman T 030 - 2311 936 / M 06 - 5583 4010 (T + (33) 4 6797 1940)