Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht 18-10-2003 - Persberichten district Binnensticht

Kop-staart aanrijding
MAARTENSDIJK Op de Rijksweg A 27 ter hoogte van Maartensdijk vond vrijdagmiddag rond 15.00 uur een kop-staart aanrijding tussen drie autos plaats. Een 44-jarige automobilist uit Rosmalen zag te laat dat zijn voorganger, een 45-jarige vrouw uit Huizen moest remmen voor het verkeer voor haar, en reed achterop haar. Door de klap botste de vrouw weer tegen haar voorgangster, een 47-jarige automobiliste uit Huizen. Deze vrouw had nekklachten door de aanrijding en is ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Ook zat er een kind bij haar in de auto (leeftijd onbekend). Deze raakte niet gewond maar kreeg van de agenten een troostbeertje voor de schrik.

Boodschappen zonder te betalen
MAARTENSDIJK Een 49-jarige inwoner van Hollandsche Rading is vrijdagmiddag rond 14.45 uur betrapt op winkeldiefstal. In een winkel aan het Maertensplein laadde de man slechts een deel van zijn boodschappen uit zijn winkelwagentje op de kassaband. De rest gaf hij mondeling door, maar liet hierbij een en ander achterwege. Hij werd aangehouden en ontving van de politie een bekeuring.

Gewapende overval
BILTHOVEN Een winkel aan de Julianalaan is vrijdagmiddag overvallen door twee onbekend gebleven mannen. Op het moment van de overal waren er geen klanten maar wel vier personeelsleden in de winkel aanwezig. Rond 17.45 uur kwamen twee jonge mannen de winkel binnen. Vrijwel direct kreeg de eigenaar van de winkel een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op zich gericht. Hij werd, evenals de rest van het personeel vastgebonden. De daders zijn er met een geldbedrag en sieraden in onbekende richting van door gegaan. De politie heeft direct na de melding een onderzoek ingesteld. Hierbij werd ook een helikopter ingezet. Van de daders onbreekt nog ieder spoor.